ŽUC organizira provođenje zimske službe na 855 kilometara županijskih i lokalnih cesta i to u razdoblju od 15. studenoga ove, do 15. travnja iduće godine, za što je osigurano 7,36 mil. kuna

Zimska služba spremna za nadolazeću zimu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Županijska uprava za ceste poduzela sve potrebne radnje kako bi ceste kojima upravlja bile u vrijeme zimske službe kvalitetno čišćene i prohodne i spremna je za provođenje programa radova održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Karlovačke županije u zimskom razdoblju za sezonu 2022/2023.

    ŽUC organizira provođenje zimske službe na 855 kilometara županijskih i lokalnih cesta i to u razdoblju od 15. studenoga ove, do 15. travnja iduće godine, za što je osigurano 7,36 mil. kuna.

    Radove zimskog održavanja izvodi tvrtka Ceste Karlovac i to putem stožera zimske službe kroz pet mjesta pripravnosti  u Dugoj Resi, Ogulinu, Ozlju, Slunju i Hrvatskom Žarištu.

    Nabavljena je dovoljna količina soli i posipala, a svako mjesto pripravnosti opremljeno je potrebnim ljudstvom i mehanizacijom. Do službenog početka zimskih uvjeta obavljat će se pripremne radnje, prvenstveno postavljanje znakova i štapova koji su vezani uz zimske uvjete.

    Sastanak vezan za zimsku službu održan je početkom tjedna u prostorijama tvrtke Ceste Karlovac na kojem su bili prisutni predstavnici Hrvatskih cesta, MUP-a, ŽUC-a i izvođača Ceste Karlovac, objavljeno je web stranici ŽUC-a.

    Foto: ŽUC