Ovu godinu u Zorin domu obilježit će se velike obljetnice. Slavi se 130 godina kazališta, 70 godina Dramskog studija, 70 Baletnog i 10 godina lutkarstva u Karlovcu. Ali i 52 godine (1970.) od kako je drama „Bez trećega“ prvi put izvedena u Zorin domu

Večeras u Zorin domu premijera predstave "Divljeg zapada zov", a u subotu "Bez trećega"

VIŠE IZ RUBRIKE

    Ovu godinu u Zorin domu obilježit će se velike obljetnice. Slavi se 130 godina kazališta, 70 godina Dramskog studija, 70 Baletnog i 10 godina lutkarstva u Karlovcu. Ali i 52 godine (1970.) od kako je drama „Bez trećega“ prvi put izvedena u Zorin domu.

    Kako bi te velike obljetnice i obilježili, za Karlovčane su osigurali dvije premijerne predstave: “Divljeg zapada zov”, koja je večeras i subotnja premijera psihološke drame, “Bez trećega“, koju je režirao Želimir Mesarić, na tekst Milana Begovića u izvedbi glumaca Dramskog studija Zorin doma.

    Subotnja premijera počinje u 20 sati, a glume Petra Cicvarić, Peđa Gvozdić i Ana Marija Štefanac, kojoj je ovo prva profesionalna predstava u rodnom gradu.

    Prva od dvije premijerne kazališne predstave na repertoaru Gradskog kazališta Zorin dom je večeras. Riječ je o lutkarskoj predstavi „Divljeg zapada zov“. Predstava je nastala u koprodukciji Zorin doma i Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka.

    Autori i izvođači su Jan Kovačić, Mateja Tustanovski, Laura Kolesarić i Luka Selman. Predstava počinje u 19 sati. Isto tako, predstava je na repertoaru i u nedjelju na vikend matineji u 11 sati.

    -Ben je običan mladić koji preko dana radi u saloonu na Divljem zapadu, a kada padne mrak i vrata saloona se zaključaju, sanjari o velikoj avanturi. Jedne večeri njegovo sanjarenje prekine tajnovita Sjena u bijegu od šerifa Waltera Vuka i pomoćnika Marvina Malog, a je li Sjena spašen ili nije, saznat ćete ako pogledate predstavu….