Veslački klub "Karlovac" uspješan na 20. Regati Zagreb 500

Tri zlata, dva srebra i jedna bronca za Veslački klub "Karlovac"

VIŠE IZ RUBRIKE

    Veslački klub "Zagreb" organizirao je u subotu na regatnoj stazi Jarun 20. Regatu Zagreb 500. Veslački klub "Karlovac" nastupio je s 12 veslača u 8 utrka, od kojih su u 6 osvojili  tri zlata, dva srebra i jednu broncu.
    U vrlo zanimljivoj mješovitoj utrci dvojaca na pariće simpatične kategorije roditelj-dijete Tihomir i Tin Jarnjević uvjerljivo su osvojili prvo mjesto te osvojili prvo zlato za klub. Drugo zlato osvojile su mlade kadetkinje A i sestrične Zara Cvitešić i Nika Cvitešić , također u dvojcu na pariće. U istoj utrci sudjelovale su i mlade klupske veslačice Antea Spasojević i Vita  Živčić, no one su utrku završile na posljednjem mjestu.
    Roman Romčević treći je koji se okitio zlatnom medaljom. Vrlo lijepo i suvereno je izveslao utrku i završio na prvom mjestu u svojoj jakosnoj skupini juniora B.
    Najmlađe veslačice Maja Plavetić, Loriana Završki, Tania Cindrić i Ema Tuškan i kormilarka Antea Spasojević osvojile su drugo mjesto u utrci gig četveraca, gdje su uz danak neiskustva, ali uz strašnu volju i želju pobijedile sve sudionice osim prvakinja te završile sa srebrnom medaljom.
    Izuzetno žestoka borba vodila se u utrci skifova u kojoj je veslao Tin Jarnjević. Zanimljivo je što su u toj utrci sudjelovala čak 4 karlovačka veslača iz dva kluba.  U vrlo, vrlo uzbudljivoj završnici,  na kraju se Tin okitio brončanom medaljom.
    U još jednoj mješovitoj utrci dvojaca na pariće   kategorije roditelj-dijete Zara Cvitešić i Dario Cvitešić "za dlaku" su izgubili prvo  mjesto te osvojili srebrnu medalju.
    Na posljednjem mjestu u svojim utrkama završili su i mladi skifisti Jakov David Vuković i Maja Plavetić, oboje u disciplini samac. Maja Plavetić nastupila je kao najmlađa u jakosnoj skupini koje su činile najbolje i dosta starije hrvatske veslačice.