Želja nam je stvoriti ne stranačku vojsku, već suradnike, ljude koji najbolje poznaju svoj teren i potrebe i koji će zajedno, udruženi znati reći za što se je potrebno boriti, kao na lokalnom tako i na državnom nivou. Želja mi je da naša stranka na sljedećim lokalnim izborima bude itekako prisutna u Karlovačkoj županiji, kazala je Kolaković.

Marina Kolaković - predsjednica Županijske organizacije Stranke rada i solidarnosti Karlovačke županije

VIŠE IZ RUBRIKE

    U stranačkim prostorijama na Baniji održana je Osnivačka Skupština Županijske organizacije Stranke rada i solidarnosti Karlovačke županije.

    Za predsjednicu je jednoglasno izabrana Marina Kolaković, za potpredsjednike Mario Tomac, Barica Turk i dr. Kristina Starešina Ivićak, dok je za glavnu tajnicu županijske organizacije izabrana Sanda Smajli.  Inače, Bandić Milan 365 Stranka rada i solidarnosti u Karlovačkoj županiji do sada ima jednu gradsku organizaciju i to u Karlovcu te dvije općinske u Draganiću i Ribniku, s ukupno 50 -tak članova.

    -Osnivanje Županijske organizacije preduvjet je za jačanje stranačke infrastrukture, kako bismo doprli do svakog sela, mjesta, grada i općine u našoj Županiji. Želja nam je stvoriti ne stranačku vojsku, već suradnike, ljude koji najbolje poznaju svoj teren i potrebe i koji će zajedno, udruženi znati reći za što se je potrebno boriti, kao na lokalnom tako i na državnom nivou. Želja mi je da naša stranka na sljedećim lokalnim izborima bude itekako prisutna u Karlovačkoj županiji, rekla je novoizabrana predsjednica Marina Kolaković.

    Detaljan program stranke biti će uskoro predstavljen.

    -Želim istaknuti, kao što i samo ime naše stranke govori, Stranka rada i solidarnosti, radit ćemo, ali ne samo govoreći, već i primjerom, kao što to na dnevnoj bazi naš predsjednik i gradonačelnik Zagreba pokazuje, na vraćanju digniteta radu, koji se u našoj zemlji izgubio. Isto tako, mi smo stranka solidarnosti, što podrazumijeva empatiju i brigu, ali ne samo deklarativno, već stvarnu brigu o ljudima i onima kojima je potrebna, a ovom društvu itekako je potrebna briga i zajedništvo. Nas svih skupa ima svega oko četiri milijuna i jedini način da stvorimo jako i prosperitetno društvo je zajedništvo i mi doista svi možemo „staviti glave skupa“ i raditi na dobrobiti cijele zajednice, izjavila je među ostalim novoizabrana predsjednica.

    Članovi karlovačke podružnice stranke po prvi puta naći će se na listi za EU parlament, a u vrhu stranke se nadaju da će cijela Hrvatska biti kao Zagreb.

    -Mi smo svugdje rješenje gdje god dođemo. Mi ne rušimo mi gradimo i svi oni koji budu htjeli dlat' više, pomicati granice, dizat letvicu i činiti boljitak ljudima u svakom kutku naše zemlje su dobro došli. Jadan je čovjek koji u svojem srcu nema mjesta za drugog čovjeka, a Hrvatskoj ako išta fali, onda joj fale tri stvari. Više rada, više solidarnosti i više zajedništva i na tom tragu sve vas pozivam da skupimo glave i da se dokazujemo tko više može, tko više zna i tko može bolje organizirati i voditi ove ljude u najljepšoj zemlji na svijetu, kao i u najljepšem glavnom gradu najljepše zemlje. A što se tiče našeg programa, on se vidi u 19 godina onoga što radimo u Zagrebu. Želio bih da cijela Hrvatska bude kao Zagreb, da bude otvorena i sigurna kao Zagreb, solidarna i socijalno pravedna, da bude uposlena kao Zagreb, da standard obrazovanja bude kao u Zagrebu i da demografska slika Hrvatske bude kao u Zagrebu. To je pet stupova na kojima počiva svaki živi organizam i cijeli naš program stane u tih pet točaka i zato rad, solidarnost i zajedništvo, za Hrvatsku su budućnost, izjavio je predsjednik Stranke rada i solidarnosti i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

    Svojim dolaskom na Osnivačku skupštinu Županijske organizacije Karlovačke županije uveličale su saborske zastupnice, istaknuti članovi i prijatelji stranke iz Zagreba i drugih županija te članovi iz Karlovca i općina Ribnik i Draganić. (rb)

    Foto:I.Č.