Izloženo je 369 raznovrsnih predmeta, od flaša, bačvi, ambalaža, majica, kapa, suncobrana, fotografija...Izložba će biti otvorena do 31. kolovoza svaki dan od 17 do 22 sata

U galeriji Zilik otvorena izložba „Karlovačko kroz povijest“

VIŠE IZ RUBRIKE

    Uoči 35. izdanja Dana piva, najveće hrvatske pivske manifestacije koja počinje 26. kolovoza i trajat će do 30. kolovoza, danas je u galeriji Zilik otvorena izložba „Karlovačko kroz povijest“.

    Tom prilikom Marta Bułhak, predsjednica Uprave HEINEKEN Hrvatska je istaknula:

    -Karlovačko pivo dio je povijesti grada Karlovca gdje se provodi već gotovo 170 godina pa ne čudi što su građani Karlovca emotivno vezani uz sve što je povezano s Karlovačkim pivom. Gospodin Krešimir Perušić pravi je primjer ove sinergije. On je godinama prikupljao predmete iz povijesti Karlovačkog i Dana piva te je svima nama omogućio uvid u bogatu i dugačku priču o Karlovačkom pivu. Autor postava izložbe, Zdenko Barjaković potrudio se da  izložba doista prikazuje kako je taj put tekao, do 1854. godine do danas, izjavila je Bulhak.

    Autor postava izložbe Zdenko Barjaković pojasnio je po čemu je ova izložba specifična.

    -Ovo je izložba koja je sastavljena od stvari koje smo manje više bacali i to u velikim količinama jer smo smatrali da nam više nisu potrebne i da su izgubile svoju uporabnu vrijednost. Međutim s vremena na vrijeme pojavi se neki građanin kako što je Krešimir koji osjete da bi to ipak s vremenom moglo imati neku vrijednost. Malo po malo i Krešo je skupio jednu vrijednu kolekciju svega onoga što je Karlovačka pivovara u 150 godina koristila, naglasio je.

    Sakupljač predmeta za izložbu, Krešimir Perušić rekao je kako je izloženo 369 raznovrsnih predmeta, od flaša, čaša, bačvi, ambalaža, majica, kapa, fotografija, suncobrana, etiketa i ostalih sitnica vezanih uz Dane piva i Karlovačku pivovaru. Izložba će biti otvorena do 31. kolovoza svaki dan od 17 do 22 sata. Perušić je ujedno pozvao sve građane da ukoliko imaju još kakvih zanimljivih predmeta iz povijesti pivovare i Dana piva koji im ne trebaju da ih doniraju jer, kako je istaknuo, sigurno će ostati za povijest.