Najtopliji dan bi mogla biti subota s temperaturama i preko 36°C

I idućih sedam dana bit će nam jako vruće, sušno razdoblje se nastavlja

VIŠE IZ RUBRIKE

    Još malo toplije vrijeme možemo očekivati u četvrtak. Noćna temperatura ipak ostaje ugodna, između 13 i 16°C, ali najviša dnevna bit će oko 35 Celzijevih stupnjeva. Savjete za ovakve vruće dane već svi uglavnom znamo - laganija hrana, više tekućine, manje fizičkih napora te izbjegavanje boravka na suncu između 10 i 17 sati.

    Petak će biti pretežno sunčan i vruć uz vrlo sličnu temperaturu kao u četvrtak. Nastavlja se vruće i sunčano ljetno vrijeme.

    Najtopliji dan bi mogla biti subota s temperaturama i preko 36°C. Naravno, ostaje sunčano uz uglavnom slab dnevni povjetarac. Navečer i u noći na nedjelju sa sjeverozapada porast naoblake uz mogućnost za lokalne grmljavinske pljuskove.

    Zato bi u nedjelju vrućina trebala bar malo popustiti. I dalje većinom sunčano vrijeme. Dnevni maksimalac bit malo niži - između 32 i 34 Celzijeva stupnja.

    Početak novog tjedna donosi novo jačanje vrućine. U ponedjeljak suho, sunčano i vruće uz dnevni maksimalac oko 35 Celzijevih stupnjeva. Još malo toplije vrijeme možemo očekivati tijekom utorka.

    Po trenutnim pokazateljima izgleda da bi krajem utorka i u srijedu opet postojala mogućnost da se kroz Alpe probije malo svježine, ali to osvježenje visi o koncu, prognoza je Kristijana Božarova.