Nažalost, za 10 programa i zanimanja u srednjim školama Karlovačke županije nije bilo interesa ni prijava

U karlovačkoj Gimnaziji nastava i na engleskom, modni tehničari obrazovat će se u Dugoj Resi, a vozači motornih vozila u Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin

VIŠE IZ RUBRIKE

    Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar održala je danas sastanak s ravnateljima srednjih škola na području Karlovačke županije, kako bi se analizirali upisi u ljetnom upisnom roku.

    U 13 srednjih škola, kojima je županija osnivač, ukupno je upisano 1030 djece, a za jesenski upisni rok ostala su još 232 slobodna mjesta za niz programa i zanimanja.

    Programi i zanimanja koji su ove godine uvedeni prvi put, a to su opća gimnazija s nastavom na engleskom jeziku u Gimnaziji Karlovac, modni tehničar u Srednjoj školi Duga Resa i vozač motornih vozila u Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin, naišli su na veliki interes.

    Također, dobrom se pokazala i odluka o formiranju izdvojenog razreda medicinskih sestara/tehničara opće njege u Ogulinu, odnosno u suradnji Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana s karlovačkom Medicinskom školom.

    Za 10 programa i zanimanja u srednjim školama Karlovačke županije nije bilo interesa ni prijava, tako da za njih neće biti jesenskog upisnog, a to su: poljoprivredni tehničar u Prirodoslovnoj školi Karlovac, metereološki tehničar u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi Karlovac, limar u Tehničkoj školi Karlovac, autolakirer, zidar i tesar u Mješovitoj industrijsko-obrtničkoj školi Karlovac, finomehaničar u Srednjoj školi Duga Resa, strojobravar u Obrtničko-tehničkoj školi Ogulin, te opća gimnazija i automehaničar u Srednjoj školi Slunj.

    Na sastanku se čulo kako je u srednjim školama bilo oko 200 upisnih mjesta više nego što je bilo učenika 8. razreda osnovnih škola, upravo kako bi se učenicima ponudila što šira paleta programa i zanimanja.

    Rezultati upisa detaljno će se analizirati i nakon jesenskog upisnog roka, a u planu je i sastanak s predstavnicima grada Karlovca i ravnateljima osnovnih škola, kako bi se što više promovirala deficitarna zanimanja i unaprijedio sustav upisnih kvota, u skladu s potrebama tržišta rada, objavljeno je na stranicama Županije.

    Foto: Karlovačka županija