Policija uhitila recidivste s područja Karlovca i Duge Rese

Policija tijekom vikenda uhitila pet vozača - ponavljači teških prekršaja završili iza rešetaka

VIŠE IZ RUBRIKE

    Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici provodili su pojačani nadzor sigurnosti cestovnog prometa kojom prilikom su iz prometa isključili šest vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola te utvrdili 123 prekršaja nepropisne brzine kretanja. Ujedno, sankcionirali su 28 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te su utvrđena 32 ostala prekršaja iz Zakona o  sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,18 promila dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila izvan naselja bila 98 km/h.

    U proteklom tjednu na području Karlovca i Duge Rese zatečeno je pet osoba koje su ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“.

    Naime, dva vozača, 29-godišnjak i 25-godišnjak upravljali su vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Za njih je utvrđeno da su unatrag tri godine u tri slučaja već bili pravomoćno kažnjeni zbog istih prekršaja te su uhićeni i privedeni na nadležni sud koji je 29-godišnjaku izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, a 25-godišnjaku kaznu zatora u trajanju od 20 dana.

    Za 58-godišnjeg vozača je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,64 promila, a unatrag tri godine u dva slučaja već je pravomoćno kažnjen za isti prekršaj. Vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 17 dana.

    30-godišnjak je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje te je za vrijeme kontrole odbio ispitivanje prisutnosti na droge. Za njega je utvrđeno da je unatrag tri godine u 13 slučajeva već bio pravomoćno kažnjen zbog čega je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana i novčanu kaznu od 5 tisuća kuna.

    Tehnički neispravnim vozilom, prije stjecanja prava na upravljanje upravljao je 44-godišnjak za kojeg je utvrđeno da je unatrag tri godine u četiri slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja. On je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 23 dana. (vb)