Unatoč kiši održan 20. tradicionalni susret starodobnih vojnih vozila

VIŠE IZ RUBRIKE

    Jutros je u 8 sati na Starom placu počeo 20. susret starodobnih vojnih vozila, tradicionalna manifestacija edukativnog i turističkog karaktera. Manifestacija u organizaciji povijesne postrojbe „Karlovački počasni vod ZNG-91“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, predstavila je niz od 35 vojnih starodobnih vozila, od vremena Drugog svjetskog rata pa do Domovinskog rata. Uz posade iz Hrvatske, na izložbi su se pojavili i predstavnici iz Slovenije. 

    Županica Martina Furdek Hajdin naglasila je važnost ove manifestacije koja promovira turističke ljepote te kulturno - povijesne vrijednosti Karlovca i Karlovačke županije.

    Sudionici susreta prolaze kroz različite dijelove Karlovačke županije odajući počast poginulim hrvatskim braniteljima čime susret ima i počasni karakter. 

    Županica je pozvala sve sudionike susreta da se zadrže u Karlovačkoj županiji ovaj vikend kako bi se pridružili prigodnoj proslavi i obilježavanju Dana državnosti i Dana hrvatskih branitelja u ponedjeljak, 30. svibnja na Vunskom polju. 

    Izvor: Karlovačka županija

    foto: FB KAZUP