Batela krenula na put oko svijeta, od Brežana preko Splita do Londona

VIŠE IZ RUBRIKE

    Batela, slatki namaz od batata, iz kuhinje Diane Prpić, vlasnice OPG Prpić iz Brežana krenuo je u osvajanje okusnih pupoljaka diljem svijeta.

    Naime na međunarodnoj manifestaciji „MASLINA I INTRADE SPLIT 2019“ njezina batela osvojila je zlatnu medalju i prestižnu plaketu u kategoriji konzervirano povrće.

    -Kad smo rekli da će Batela osvojiti svijet bili smo čvrsto uvjereni da ona to i može. Našoj sreći nema kraja, naš dugogodišnji trud postao je primijećen unutar i izvan granica Hrvatske, kaže Diana. Ta nagrada mi je izuzetno važna jer su nutritivne vrijednosti, analize i brojna testiranja koje su radili vrhunski stručnjaci pokazali da je naša „lažna Nutela“ po njihovom sudu osvojila preko 90 posto bodova. Odmah nakon osvojenog zlata u Splitu, za Batelu su se počele interesirati neke tvrtke u Londonu, pa ćemo vrlo skoro imati priliku predstaviti naš proizvod na jednom ultra popularnom sajmu zdrave hrane u Londonu, što će nam, nadamo se „otvoriti vrata“ plasmana i prodaje na tom velikom, zahtjevnom i izbirljivom londonskom tržištu, barem za početak- zaključila je Prpić. ( rb)

    Foto: FB OPG Prpić