Na pješačkom prijelazu u Ulici Luščić sinoć u 20.40 sati je automobil udario dijete koje je srećom prošlo samo s lakšim ozljedama.

Grad reagirao na sinoćnju prometnu nesreću u Luščiću - ide nova signalizacija i dodatna rasvjeta

VIŠE IZ RUBRIKE

    Do prometne nesrećeje došlo, saznajemo iz ispravka poslanog priopćenja od strane Policijske uprave Karlovačke, tako što je osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao 30-godišnjak koji se obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom tako da može zaustaviti svoj automobil i pritom je na obilježenom pješačkom prijelazu udario dijete. U cilju utvrđivanja svih okolnosti ovoga događaja, policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje.

    Grad Karlovac izrazio je žaljenje povodom ove prometne nesreće i u priopćenju za medije koje nam stiže iz Ureda gradonačelnika navodi se sljedeće:

    U svibnju prošle godine, na inicijativu stanovnika Novog centra i Luščića za povećanjem preglednosti prometnice, Grad Karlovac uklonio je napuštene betonske objekte (bivše stražarnice) koje su se nalazile rubno uz samu prometnicu u svrhu sigurnijeg kretanja pješaka ovim prometnim koridorom.

    Stručne službe Grada Karlovca će pristupiti opremanju dodatne vertikalne i horizontalne prometne signalizacije, te ugraditi dodatna rasvjetna tijela koja bi osigurala kvalitetniju vidljivost.

    Podsjećamo da je rekonstrukcija Ulice Luščić u projektnim planovima Hrvatskih cesta, za što je Grad Karlovac izdao građevinsku dozvolu za rekonstrukcije 8. prosinca 2021. godine.

    U međuvremenu, Upravni odjel za imovinsko pravne poslove Grada Karlovca dodatno je uložio napore kako bi ubrzao sve potrebne pripreme.

    Naime, temeljem sporazuma s Hrvatskim cestama d.o.o. stručne službe Grada Karlovca rješavaju imovinsko pravne odnose za gradnju dijela državne ceste D545- dionice užeg gradskog prstena, od Krležine ulice do Ulice Marina Držića.

    U obuhvatu zahvata su ukupno 32 nekretnine od čega su 24 vlasništvo Grada Karlovca, a 8 nekretnina je vlasništvo fizičkih osoba. Od 8 privatnih nekretnina 4 su riješene zaključenjem kupoprodajnih ugovora i donošenjem rješenja o izvlaštenju, a za preostale 4 nekretnine postupak izvlaštenja je još u tijeku.

    Zajedno s Hrvatskim cestama intenzivno radimo na što skorijoj realizaciji projekta, odnosno rekonstrukciji prometnice.

    Pozivamo sve sudionike u prometu na dodatni oprez i prilagođenost uvjetima na prometnici.