Rally team Kajetanowicz u ponedjeljak testira svoje automobile - zatvara se za promet lokalna i županijska cesta

VIŠE IZ RUBRIKE

    Drugu godinu zaredom Hrvatska će ugostiti utrku svjetskog prvenstva u reliju - WRC Croatia Rally, a ona će se održati od četvrtka do nedjelje, od 21. do 24. travnja.

    Tim povodom ovog ponedjeljka, 18. travnja, na području Karlovačke županije obavit će se testiranje rally automobila- Rally team Kajetanowicz i to na „testnoj stazi“ na području Lipe, Mračina, Malika i Grabrka.

    Tako se za sav promet od 7 do 14 sati zatvara lokalna cesta Lipa-Mračin, a obilazni smjer je Lipa – Zvečaj – Dvorjanci – Dubravci i obrnuto.

    A od 13 sati zatvara se županijska cesta Malik – Grabrk. Obilazni smjer je Malik – Otok na Dobri – Lipje – Zdihovo – Bosiljevo – Rendulići i obrnuto.

    Inače, za ovogodišnju utrku spremaju se bogata iznenađenja i  popratni sadržaj, a ova godina je posebna i po tome što će tijekom cijele godine WRC - World Rally Championship slaviti pedesetu godinu od svoga postojanja.

    Ovu će posebnu godišnjicu obilježiti i nova, hibridna era Rally1 vozila koja uz održivo gorivo koriste i struju.

    Najveća novost ovog izdanja je organizirani dolazak publike, što znači da će gledatelji, osim slobodnog gledanja uz staze brzinskih ispita, trke moći pratiti i iz posebno osmišljenih Fan zona u kojima ih očekuje live prijenos cijele utrke, ugostiteljska ponuda i cjelodnevni zabavni program.