Ubuduće video prijenos sjednica Gradskog vijeća i Županijske skupštine

VIŠE IZ RUBRIKE

    Sjednice Gradskog vijeća i Županijske skupštine ubuduće će se prenositi uživo youtube kanalom. Potvrdili su to danas gradonačelnik Damir Mandić i župan Damir Jelić.

    -Nakon što smo prije nešto više od godinu dana uspjeli digitalizirati rad Gradskog vijeća, što znači da nemamo više papirnatih materijala i naši vijećnici su dobili prijenosna računala i ovo je sada još jedan mali iskorak u tom dijelu i moram reći da sam zadovoljan što smo zajedno s Karlovačkom županijom to iskoordinirali jer i sjednice Županijske skupštine se isto tako održavaju u našoj vijećnici. Vjerujem da će ovaj način rada zaista pronaći svoje gledatelje, da će na neki način dignuti vidljivost rada Gradskog vijeća, gradskih vijećnika i u konačnici i Gradske uprave, istaknuo je gradonačelnik Mandić.

    Podsjetio je i kako su u 2018. godini donijeli strategiju „Pametnog grada“ i ne samo što su digitalizirali rad Gradskog vijeća, nego su, kako je naveo, i unutar gradske uprave nadogradili neke sustave koji su već postojali da bi im poslovanje bilo još učinkovitije. U tom kontekstu najavio je i pilot projekt u kojega će pored Grada Karlovca biti uključene i gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija, Mladost. Čistoća i neke gradske ustanove u sklopu kojega će pokušati implementirati jedan sustav daljinskog učitavanja vodomjera, mjerenja kvalitete zraka i vodostaja rijeka, odnosno pokušati te nove tehnologije implementirati u rad kako bi on bio što brži i kvalitetniji, te što dostupniji sugrađanima.

    Župan Damir Jelić rekao je kako se nada da će s uvođenjem širokopojasnog interneta u dogledno vrijeme svako domaćinstvo u Karlovačkoj županiji moći pratiti prijenos Gradskog vijeća i Županijske skupštine.

    Rečeno je i kako se sjednice Gradskog vijeća i Županijske skupštine više neće prenositi uživo putem Hrvatskog radio Karlovca, a ta sredstva bit će preusmjerena u projekte zdravstva, odnosno u dvije aktivnosti Doma zdravlja Karlovac vezane uz patronažnu službu i palijativnu skrb, te u dvije mobilne ambulante za potrebe žitelja Karlovačke županije vrijedne tri milijuna kuna.

    Inače, u potrebnu opremu za video prijenos uloženo je 20 tisuća kuna, a troškovi su podijeljeni između Grada i Županije. (sl)

    Foto: I. Čepurkovski