Nema nekih značajnijih oborina na vidiku, kratko bi ih moglo biti u petak krajem dana i tijekom utorka, ali u većini dana će vrijeme biti suho. Za vikend nešto hladnije.

Nastavlja se suho i sunčano vrijeme, jutra hladnija, danju toplije

VIŠE IZ RUBRIKE

    U četvrtak se nastavlja južina. Bit će pretežno sunčano i još malo toplije uz slab do umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura oko nule uz moguć slab mraz, a dnevni maksimalac mogao bi narasti do 16 Celzijevih stupnjeva, prognozira Kristijan Božarov.

    Malo oborina može biti u petak, osobito poslijepodne ili navečer. Dolazi nam fronta sa sjeverozapada Europe s kojom će se naoblačiti uz mjestimičnu kišu u popodnevnim satima. Čini se da to još neće imati nekog značajnijeg utjecaja na promjenu dnevne temperature, jer će tijekom dana još trajati južina, tek popodne ili navečer bi trebao zapuhati sjeveroistočni vjetar. Dnevna temperatura između 12 i 15°C, navečer hladnije.

    Nakon te kratke promjene, za subotu, nedjelju i ponedjeljak veća je vjerojatnost suhog vremena. U subotu djelomično sunčano uz povremeno jak sjeveroistočni vjetar pa bi ostalo nešto hladnije. Noćna temperatura vjerojatno će biti oko ili malo ispod nule, a najviša dnevna između 4 i 7 stupnjeva. Ipak nešto primjerenije datumu.

    U nedjelju i ponedjeljak djelomično sunčano, sjeverac će oslabjeti i ponovno okrenuti na blagu južinu. Noćna temperatura između -5 i -1°C uz mraz, ali dnevna u polaganom porastu, osobito u ponedjeljak.

    Utorak moguće pogoršanje s kišom. Vjetar bi okrenuo na sjeverac uz pad temperature zraka. Čini se da bi ta promjena trajala samo jedan dan pa srijeda izgleda povoljnija. Većinom suho, ponovno će se vratiti sunčana razdoblja. Jutro hladnije, a danju malo toplije.