Alkoholizirani vozači uzrokovali dvije prometne nesreće

VIŠE IZ RUBRIKE

    U protekla 24 sata na području PU karlovačke zabilježena su dva kaznena djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira i četiri prometne nesreće od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom i tri s materijalnom štetom, rekla je glasnogovornica Andreja Lenard.

    Izdvojila je prometne nesreće koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola.

    - Jučer u 16.55, u naselju Popović Brdo, dogodila se prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom. Naime, osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,94 g/kg upravljao je 58-godišnjak te je zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem vozila i sletio van kolnika u odvodni kanal. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen. Vozač će zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a nadležnom državnom odvjetništvu će o ovoj prometnoj nesreći biti dostavljeno izvješće.

    - Isto tako, u Ogulinu je jučer oko 22.20, 41-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,95 g/kg upravljao kombi vozilom zagrebačkih registarskih oznaka te zbog neprilagođene brzine udario u zid, odnosno izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.  Vozač je do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će zbog počinjenih prekršaja biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

    Podsjetila je vozače da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića, pozivala je da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi ugrozili i sebe i ostale sudionike u prometu, a time ujedno utjecali i na stanje sigurnosti u prometu.