Svečana primopredaja tri vatrogasna vozila za Vatrogasnu zajednicu grada Ozlja

VIŠE IZ RUBRIKE

    Svečana primopredaja tri vatrogasna vozila temeljem Ugovora o javnoj nabavi vatrogasnih vozila između tvrtke Flammifer i Vatrogasne zajednice grada Ozlja upriličena je danas u krugu navedene tvrtke.

    Goran Žugec, direktor tvrtke Flammifer tom prilikom rekao je kako je vrijednost navalnih vozila gotovo četiri milijuna kuna, te predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u vatrogasna vozila u posljednje vrijeme kako u gradu, tako u županiji i šire.

    -S ovim vozilima na terenu bitno će se povećati učinkovitost požarnih i tehničkih intervencija, ali i s obzirom na lokacije samih vatrogasnih vozila, skratiti vrijeme dolaska na same intervencije. Uime tvrtke Flammifer korisnicima želimo što manje intervencija, a da puno vremena provedu u učinkovitoj vježbi i obuci kako bi imali potrebnu spremnost, poručio je Žugec.

    Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Ozlja, Damir Vergot istaknuo je kako se radi o velikoj investiciji za ovako malu sredinu, te kako će financiranje vozila odraditi putem kredita i kroz pet godina ona će biti otplaćena.

    Gradonačelnica Ozlja, Lidija Bošnjak naglasila je kako su vozila namijenjena za tri DVD-a u sklopu Vatrogasne zajednice grada Ozlja i to za DVD Radatović, DVD Vivodina i DVD Vrhovac.

    -Grad Ozalj kontinuirano osigurava sredstva kako za redovnu djelatnost, tako i za kapitalna ulaganja za našu Vatrogasnu zajednicu, za svih devet DVD-ova koji su u njezinom sastavu i to će i dalje kontinuirano raditi. Mi smo dužni osigurati i unaprijediti preventivnu i operativnu djelatnost naše Vatrogasne zajednice, naglasila je između ostalog Bošnjak.

    Foto: Matija Lovrenović