U svakom slučaju ostaje hladno, noću malo ispod nule, a danju samo malo u plusu

Idućih tjedan dana hladno, većinom suho i stabilno vrijeme

VIŠE IZ RUBRIKE

    Četvrtak bi nam trebao donijeti nove oborine, miješane između kiše i snijega uz mogućnost snježnog pokrivača. Zatim će do kraja tjedna biti više suhog vremena, moguć je ponegdje slab snijeg, osobito u gorju. Ostat će hladno. Čini se da i sljedeći tjedan ostaje dosta hladno vrijeme, ali uz većinom suhe dane.

    Prognoza za četvrtak ukazuje na nove oborine, najobilnije u noći i rano ujutro. Temperatura zraka opet će biti blizu nule. Imajte na umu da je već i obavezna zimska oprema koja će dobro doći ako budete putovali, osobito kroz gorski dio Hrvatske. Povremenih, ali slabijih oborina može biti cijeli dan, opširnije o prognozi vremena kaže Kristijan Božarov.

    U petak većinom suho uz polagano razvedravanje pa su moguća i kraća sunčana razdoblja, a temperatura zraka slična onoj od četvrtka. Samo je ponegdje moguće lepršanje slabog snijega, vjerojatnije u gorju. Puhat će umjeren vjetar sjevernih smjerova. Ujutro od -3 do 0, a poslijepodne između 2 i 5 Celzijevih stupnjeva.

    Po nekim proračunima u subotu je moguć novi nalet oborina, ali to još nije sigurno, jer je putanja tih oblaka nejasna. Ako će ići ravno na nas moglo bi biti nešto snijega, ali trenutno se čini vjerojatnije da odu istočnije i južnije prema Slavoniji i BiH. U tom slučaju kod nas može ostati suho. U svakom slučaju ostaje hladno, noću malo ispod nule, a danju samo malo u plusu. Postoji mogućnost poledice.

    Ponedjeljak izgleda promjenjivo, ali tijekom dana može biti i malo sunca. Rijetko gdje može biti slabog snijega, čini se samo kao lepršanje. Vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura ispod 0°C, a najviša dnevna između 0 i 2 Celzijeva stupnja.

    Za utorak i srijedu trenutne prognoze pokazuju suho i hladno vrijeme. Ujutro mraz i mjestimična magla, a danju može biti i malo sunca.