Prvi Karlovački

8. Karlovački kazališni festival donosi dvadeset programa na tri lokacije

Autor: Branko Obradović

24.06.2021

Karlovac

Događanja će biti na košarkaškom igralištu u Šancu, u Glazbenom paviljonu i u Aquatici

U Gradskom kazalištu Zorin dom danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program 8. Karlovačkog kazališnog festivala, koji je dio Zvjezdanog ljeta. Pressicu je otvorila ravnateljica Gradskog kazališta Zorin dom Irena Božičević.

-Program će biti održan na tri lokacije, na košarkaškom igralištu u Šancu, u Glazbenom paviljonu i u Aquatici. Kao svake godine i ove godine program je raznolik, za sve uzraste i za sve ukuse. Bit će dvadeset programa u sklopu 8. Karlovačkog kazališnog festivala, od toga dvije opere, jedan balet, osam predstava i devet koncerata, te ostali programi koji će biti održani u Zorin domu u vrijeme Zvjezdanog ljeta. Sve počinje u subotu u 20 sati u Glazbenom paviljonu koncertom Alena Slavice, istaknula je Irena Božičević.

Alen Slavica je zbog koncerta koji će proslaviti 40 godina glazbene karijere došao iz Los Angelesa, a istaknuo je da će u sat i pol programa proći kroz svih 40 godina svoje karijere. Predsjednik Udruge pripadnika 110. brigade Hrvatske vojske Enver Smajli kazao je nešto više o proslavi tridesete obljetnice osnutka, zapovjednik Emil Črne o obilježavanju 25-te obljetnice obnove Karlovačke građanske garde. Producentica Iva Hraste Sočo predstavila je operni program Izbor iz Wagnerovih djela. Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio se svima, koji su se pobrinuli da program bude ovako bogat i raznovrstan.

-Ja bi se zahvalio gradskom proračunu i svim ljudima, koji su stvarno prethodnih godina, a i ove godine, nastojali oživotvoriti tu jednu našu želju, našu ideju, da manifestacija kojom deset i više godina obilježavamo rođendan grada Karlovca, sada pod imenom Zvjezdano ljeto, obiluje ovako kvalitetnim programom . naša namjera i želja je da ovo bude manifestacija, koja će predstaviti sve karlovačke vrijednosti koje mi možemo ponuditi, ne samo u Karlovcu, nego i šire. Na to se vežu neka događanja, kulturna, glazbena i zabavna, koja jesu dodana vrijednost, rekao je Damir Mandić.

U sklopu 8. Karlovačkog kazališnog festivala bit će održana od 1. do 7. srpnja 8. Flautistička akademija s 25 polaznika iz 15 zemalja.