Međunarodni volonterski projekt

„72 sata bez kompromisa“

VIŠE IZ RUBRIKE

Solidarnost, zajedništvo, kreativnost ...

U projektu mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti

U Karlovcu se kontinuirano od 2019. godine organizira projekt „72 sata bez kompromisa“. Riječ je o volonterskom projektu, koji svake godine okuplja stotinu mladih volontera s karlovačkog područja, mahom su to srednjoškolci, studenti i radnička mladež.

Podsjećamo ukratko o kakvom je projektu riječ. „72 sata bez kompromisa“ međunarodni je volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. U projektu „72 sata bez kompromisa“ mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti.

Planirane su raznolike akcije: radionice za mlade, posjeti različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje i uređivanje domova, parkova i okoliša škola, vrtića, prikupljanje sredstava za siromašne, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom te druge aktivnosti.

Ove se godine projekt održava u Vukovaru, Osijeku, Belišću, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Suhopolju, Križevcima, Sisku, Zagrebu, Rijeci, na otoku Krku, u Zadru, Šibeniku, Splitu, Sinju, Metkoviću, Dubrovniku, Veloj Luci, Varaždinu i naravno u Karlovcu.

U dosadašnjem organiziranju projekta u Karlovcu povezali smo mlade iz cijele županije, potaknuli ih na konstantno volontiranje u svojoj lokalnoj zajednici. U četiri godine povođenja projekta održano je oko 60 volonterskih akcija u Karlovcu.

Za sve informacije oko projekta koji se provodi u Karlovcu od 12. do 15. listopada mogu se pratiti društvene mreže, Facebook i Instagram profil ZAMAK.