Prvi Karlovački

70 vozača nastupit će u subotu u Lešću na utrci “Superslalom četiri rijeke”

Autor: Branko Obradović

22.09.2022

Sport

Utrka je danas najavljena u Lešću na konferenciji za novinare

U Toplicama Lešće danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen Superslalom četiri rijeke Prva nagrada Toplica Lešće. Na pressici su govorili predsjednik Autokluba Delta iz Zagreba Vladimir Golub, vozač i sudionik utrke Kristijan Laslavić, inicijator održavanja utrke i reli vozač Željko Magličić, predsjednik Zagrebačkog automobilističkog saveza Željko Štefanić i direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak. Uvodno je govorio Željko Fanjak koji je istaknuo važnost automobilizma za Karlovačku županiju.

-Cijela priča počela je s WRC-om i tada nam je postalo jasno koliko je automobilizam važan za promociju Karlovačke županije. U ovoj godini nakon “Quattro River Rally-a” i WRC-a imamo i “Superslalom četiri rijeke”. Odaziv vozača jako je dobar, a očekujemo i jako dobar odaziv publike, kazao je Fanjak.

Predsjednik Autokluba Delta iz Zagreba Vladimir Golub da automobilizam ima lijepu budućnost u Karlovačkoj županiji.

-WRC je donio dah automobilizma u Karlovačku županiju. Mi smo organizatori utrke, a suorganizator je novi klub Autoklub Četiri rijeke. Inicijator održavanja ove utrke je naš član Željko Magličić, koji je iz ovog kraja. “Quattro river rally” bit će iduće godine održan od 30. ožujka do 1. travnja, a i superslalom će biti iduće godine, napomenuo je Golub.

Inicijator održavanja utrke i aktivni reli vozač Željko Magličić rekao je nešto više o programu Superslaloma Četiri rijeke.

-Ova utrka ne boduje se za prvenstvo Hrvatske, to je utrka regionalno prvenstvo Zagreba, ali će biti natjecatelji iz cijele Hrvatske. Program za natjecatelje počinje u subotu u osam sati prijavljivanjem i tehničkim pregledom. Trening će biti u 10 sati i 30 minuta, a zatim slijedi pauza u kojoj će biti promo vožnje. U 12 sati i 45 minuta bit će svečano otvaranje, a prva od dvije vožnje počinje u 13 sati. Proglašenje najboljih i podjela nagrada bit će u 17 sati, kazao je Magličić.

Predsjednik Zagrebačkog automobilističkog saveza Željko Štefanić istaknuo je da je cijela priča počela 2021. godine s WRC-om.

-Priča je počela s WRC-om 2021. godine, pa je ove godine održan “Quattro river rally” i zatim druga utrka WRC-a, a sada je na redu slalom. Naš savez pokriva Slavoniju, sjeverni dio Hrvatske i Karlovačku županiju. Vesele nas nova natjecanja i nove destinacije. Zagrebački automobilistički savez u sklopu regionalnog natjecanja organizira 26 utrka, a jedna od novijih disciplina je Slalom. U Lešću će biti vožena treća i posljednja utrka u slalomu i bit će proglašen prvak. Savez daje suport organizatorima utrka kroz financije i opremu, rekao je Željko Štefanić.

Vozač i sudionik utrke Kristijan Laslavić, koji je 2019. godine bio prvak Hrvatske u ovoj disciplini, kazao je da će u subotu nastupiti 70 vozača i da se veseli utrci. Pressici je bio nazočan i direktor Turističke zajednice područja Četiri rijeke Ivan Puškarić.