Županijske potpore za novorođenčad

VIŠE IZ RUBRIKE

     

    Potpore za novorođenčad na području Karlovačke županije bile su tema današnje konferencije za novinare u Županijskoj komori Karlovac.

    -Odlučili smo se detaljnom analizom medicinske struke, pedijatara, ciljane skupine majki i roditelja na jedan pothvat gdje ćemo za prvorođeno dijete u obitelji dati paket od 700 kuna, financijsku pomoć u novcu za prvo dijete 800 kuna plus Radosnicu. Za drugo dijete također paket u vrijednosti od 700 kuna, 900kuna novčanih sredstva i Radosnicu, a za treće i svako sljedeće dijete, obitelj će dobiti ponovo isti paket od 700 kuna, tisuću kuna u novcu i Radosnicu. S obzirom da smo na javnoj nabavi uštedjeli oko 30 posto sredstava na proizvodima na kojima bi inače u drogerijama ili u trgovinama platili skuplje, paket ukupne vrijednosti za treće i svako sljedeće dijete je dvije tisuće kuna, istaknula je između ostalog zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

    Predsjednik Županijske komore Karlovac, Zlatko Kuzman pohvalio je ovu akciju istaknuvši važnost kupovanja hrvatskih proizvoda.

     -Ova zaista hvalevrijedna akcija Županije se potpuno uklapa u poznatu akciju Kupujmo Hrvatsko koju Hrvatska gospodarska komora promovira već godinama, istaknuo je Kuzman, naglasivši kako bi prema anketama, 93 posto građana Karlovačke županije u potpunosti podržalo ovakvu akciju kupovanja hrvatskih proizvoda.

    -Kupovanje hrvatskih proizvoda, posebno sada u ovo predblagdansko vrijeme je izuzetno važno i ovo je zapravo još jedan poziv i svima ostalima koji planiraju slične aktivnosti da vode računa o tome da kupuju i poklanjanju hrvatske proizvode, u ovom posebno teškom vremenu u kojem su u Karlovačkoj županiji kao i u čitavoj Hrvatskoj na stanovit način pale gospodarske aktivosti, izjavio je između ostalog Kuzman.

    U ovu akciju pored Karlovačke ljekarne s paketom za novorođenčad i mlade majke uključile su se i tvrtke Pletix i Lola Ribar svojim artiklima. Pletix se uključio sa dječjim bodijima, slinčekima i bezrukavnicima od 100 postotnog pamuka, a tvrtka Lola Ribar s vlažnim maramicama, dječjom kozmetikom na bazi ulja od badema i kamilice, 100 posto pamučnim tetra pelenama i drugim artiklima.