Prvi Karlovački

420 djece nastupilo na 22. Vatrogasnom kupu „Četiri rijeke“

21.07.2019

Karlovac

Dobrovoljno vatrogasno društvo Hrnetić – Novaki danas je organiziralo 22. Vatrogasni kup „Četiri rijeke“.

Natjecalo se 40 ekipa pomlatka i mladih, u kategoriji od 6 do 12 godina i od 12 do 16 godina starosti. Cilj svega je okupljanje vatrogasne populacije i samo podizanje broja mladih vatrogasaca na području grada Karlovca, Karlovačke županije, ali i šire. Ovo natjecanje je dio projekta kojeg ove godine provodi Gradska četvrt Drežnik – Hrnetić,  pod nazivom „Bogu na slavu – Domovini na čast“. Radi se o projektu koji se financira iz KAkvarta koji provodi Grad Karlovac, rekao je predsjednik DVD-a Ivan Čačković.

Vatrogasni kup „Četiri rijeke“ je već tradicionalno natjecanje koje se održava dugi niz godina. Za projekt „Bogu na slavu – Domovini na čast“  dobili smo 50 tisuća kuna, osiguranih u sklopu KAkvarta. Bit će organizirano još nekoliko događanja u mjesecu rujnu, a to su obilježavanje 160 godina Područne škole Hrnetić i 875 godina od prvog pisanog spomena župe Hrnetić, izjavila je predsjednica Gradske četvrti Sanja Mastelić Ivić.

Na proglašenju rezultata u ime Grada Karlovca bio je zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak.

Grad Karlovac je ove i prošle godine uz „komunalni“ KAkvart uveo i „društveni“, podržavajući neka društvena zbivanja u gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Čestitam DVD-u da je uspio skupiti 420 djece na ovom natjecanju, ne samo iz grada i županije nego i iz drugih dijelova Hrvatske. Ujedno čestitam 110. obljetnicu DVD-u. Nastavit ćemo i dalje s ovakvim aktivnostima, podržavanja društvenih događanja u mjesnim odborima i gradskim četvrtima jer to se pokazalo jako bitno, ali ovo je i jedan način druženja i zbližavanja ljudi, poručio je zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak. (m.m.)