Od ukupno 407 prekršaja 28 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 164 na brzinu, 65 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 15 na korištenje mobitela u vožnji

407 prekršaja u prometu proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke

VIŠE IZ RUBRIKE

    Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

    Tom prilikom utvrđeno je ukupno 407 prekršaja, a od toga se 28 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 164 na brzinu, 65 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 15 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

    Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 40-godišnjeg vozača na području Vojnića, a iznosila je 1,90 g/kg, dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 98 km/h u Rakovici, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 60 km/h.

    Danas 17. veljače na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je 26-godišnjak koji je jučer 16. veljače u Ozlju izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom i napustio mjesto događaja. Vozač je pronađen naknadno te je mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,71 promil, kao i da se radi o osobi koja je višestruki počinitelj prekršaja u prometu. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 15.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na pet mjeseci.