Prvi Karlovački

3D kino u Dugoj Resi večeras otvara svoja vrata, do kraja tjedna 9 svjetskih filmskih hitova

Autor: Renata Benković

20.11.2019

Kultura

Duga Resa od danas ima kino u 3D tehnologiji, čime se je svrstala uz bok s ostalim većim gradovima u Hrvatskoj koje imaju kina s najmodernijom tehnologijom

Kao što je prije kraćeg vremena gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar obećao, to je i ostvario. Duga Resa od danas ima kino u 3D tehnologiji, čime se je svrstala uz bok s ostalim većim gradovima u Hrvatskoj koje imaju kina s najmodernijom tehnologijom.

-Već nekoliko godina radimo na ovom projektu, koji je zahvaljujući odličnoj sigergiji Pučkog otvorenog učilišta, tvrtke Radar s brendom Kino hr. i tvrtkom Prahin konačno rezultirao otvaranjem kina koje se može barem što se tehničke opremljenosti mjeriti s najprestižnijim kinima u državi, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Boljar.

-Tijekom šestogodišnjeg razdoblja, koliko Grad kontinuirano ulaže u uređenje Otvorenog učilišta u kojem je kino dvorana do danas je ukupno uloženo oko 3 milijuna kuna, čime je završena prva faza, kaže Boljar. Iduće godine, izjavio je, planiramo drugu fazu uređenja, koja bi uključivala klimatizaciju cijele dvorane i zamjenu stolaca, odnosno da gledanje filmova u našoj kino dvorani bude ugodno poput onih u CineStaru. Kontinuirano ulaganje u mlade i u kulturu nastavlja se i ovo je samo dokaz da ćemo tako nastaviti i ubuduće, pa tako tijekom naredne godine planiramo u ovom prostoru održati više od stotinjak manifestacija kroz razne koncerte, kazališne predstave kao i filmske projekcije.

Marko Pekić iz tvrtke Radar najavio je večerašnju projekciju koja je ujedno hrvatska pretpremijera, a riječ je o filmu Snježno kraljevstvo, jer ovaj film u domaća kina s prikazivanjem počinje sutra.

 

Ulaznice za večerašnju kao i druge pretpremijerne naslove bit će po 30 kuna, a redovni naslovi bit će po 25 kuna, kaže Pekić. Mogu se nabaviti u web stranici www.kino.hr ili na blagajni prije projekcije.

U Dugoj Resi još će se do kraja tjedna prikazivati trenutno najgledaniji film Jocker, zatim Blizanac sa Will Smithom koji je poseban po 3D high frame rate, a nedjeljni program je pravi obiteljski. Matineja počinje s filmom „Everset: Mladi Jeti“ tu je i „Gospodarica zla 2 – Maleficent: Mistress Of Evil” i film- ekranizacija romana Stephena Kinga „Doctor Sleep“. Idućeg tjedna opet ćemo uživati u novim naslovima, poručuje Pekić.

Ukupna investicija koju je djelomično financiralo i Pučko Otvoreno učilište je pola milijuna kuna s PDV-om, rekao je ravnatelj Učilišta Igor Črnugelj.

Za ovaj projekt, kojeg smo kandidirali na natječaj Ministarstva kulture dobili smo 300 tisuća kuna, Karlovačka županija osigurala je 10 tisuća kuna, a preostali novac osiguran je u proračunu Grada Duge Rese. Danas zapravo počinje s radom, zapravo komercijalnim radom naše kino, kaže Črnugelj, u kojem će se u nerednih pet dana prikazati 9 projekcija hit filmova,  a sve su to recentni naslovi koji se trenutno prikazuju u najvećim hrvatskim gradovima. (rb)

Foto: i.č.