Prvi Karlovački

25. EMA-Ljubav u Gradskom muzeju Karlovac

Autor: Sunčica Laić

08.12.2020

Kultura

Gradski muzej Karlovac i ove godine sudjeluje u edukativno-muzejskoj akciji Hrvatskog muzejskog društva kroz koju muzeji ove godine istražuju ljubav i šire znanje o kulturnoj baštini.

Nije veljača, a mi smo zaljubljeni preko ušiju.

U sklopu akcije prenijeli smo priče o ljubavi iz muzeja i stalnog postava Starog grada Dubovca na naše digitalne kanale. Na službenom YouTube kanalu Gradskog muzeja Karlovac možete pronaći online radionicu „Ljubav prema ukrašavanju“, uz koju možete steći osnovni uvid u početke izrade nakita te kod kuće izraditi svoj nakit. Nakon što izradite vlastiti prapovijesni nakit na našem YouTube kanalu naučite više o svijetu kukaca kroz online predavanje „O ljubavnom životu kukaca“.

Na službenoj Facebook stranici Gradskog muzeja Karlovac postavili smo nagradni natječaj koji razotkriva jednu od najljepših ljubavnih priča, onu o Apoloniji Lang i Krsti I Frankopanu čiji se prikaz nalazi na Starom gradu Dubovcu u postavu izložbe „Oko Kupe i Korane“.  Cjelokupnu priču o ljubavi Apolonije i Krste pročitajte na našim web stranicama pod romantičnim naslovom „Viteška ljubav“, poručuju iz Gradskog muzeja Karlovac.