Prvi Karlovački

22 nogometaša “Karlovca 1919” došla na prvi trening

13.05.2020

Sport

Nogometaši "Karlovca 1919" počeli s treninzima nakon dva mjeseca

Nogometaši “Karlovca 1919” počeli su danas s treninzima na pomoćnom igralištu Stadiona “Branko Čavlović Čavlek”. Prije treninga igrače su pozdravili predsjednik kluba Josip Ribar i trener Matija Štefančić. Na prvi trening nakon pauze došla su 22 igrača, a trener Štefančić istaknuo je da su igrači željni lopte i rada.

-Skoro dva mjeseca nismo imali treninge, ovo ustvari nisu pripreme, nego održavanje forme za ono što nas očekuje. Trenirat ćemo mjesec dana, onda ćemo napraviti pauzu i 15. srpnja početi s pravim pripremama za Treću hrvatsku nogometnu ligu, rekao je Matija Štefančić.

Igrači su došli na prvi trening bez viška kilograma, a trener Matija Štefančić kazao je da su jedva dočekali da počnu trenirati.

-Stalno su zvali, jedva su čekali da krenu na teren, ovo je stvarno bilo kao da su nam nešto uzeli. Na prvi trening odazvala su se 22 igrača, pet, šest ih nije došlo zbog radnih obaveza. Nikad nas toliko nije bilo na treningu. Vidi se da su dečki željni lopte i druženja, istaknuo je Štefančić.

Ovih mjesec dana treninga bit će samo uvod u glavne pripreme za sezonu u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

-Ako sve bude po planu 15. srpnja počet ćemo s pripremama za novu sezonu, prvenstvo u Trećoj hrvatskoj ligi počinje krajem kolovoza. Odlazak nitko nije najavio, ja se nadam da će ostati kompletan kadar, koji je bio u ovoj sezoni. Računamo da bi doveli dva, tri igrača, koji bi popunili kadar. S tim bi kadrom krenuli u sezonu, a sve ovisi o klupskim ciljevima i ambicijama u trećeligaškom rangu. Sada ćemo trenirati tri put tjedno od 18 sati, to će biti pretežno haklovi, održavanje tonusa mišića, da nemamo veliku pauzu od četiri mjeseca, rekao je trener Štefančić.

Predstavnici Nogometnog kluba “Karlovac 1919” istaknuli su da se sve aktivnosti odrađuju prema preporukama Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. (b.o.)