15 prekršaja zbog vožnje u pijanom stanju, 142 prekoračenja brzine, 57 bez pojasa, 21 korištenje mobitela

VIŠE IZ RUBRIKE

brzina
  brzina

  Tijekom proteklog vikenda od 3. do 5. lipnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

  Tom prilikom utvrđeno je 298 prekršaja, a od toga se 15 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 142 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 57 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 21 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

  Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 2,52 promila.

  Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 70-godišnjak  kojeg su u subotu 4. lipnja policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili u Karlovcu. Utvrdili su da upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,78 promila, za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom i pritom nije imao osobnu iskaznicu. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, novčanu kaznu od 10.200 kuna i 10 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

  Nadalje, danas je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 52-godišnjak kojeg su jučer 5. lipnja policijski službenici kontrolirali u Ogulinu i utvrdili da upravlja neregistriranim i neosiguranim četverociklom prije stjecanja prava na upravljanje te nije nosio zaštitnu kacigu. Prilikom policijskog postupanja vozač je narušavao javni red i mir te se također odbio testirati na prisutnost alkohola u organizmu. Zbog počinjenih prekršaja nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 70 dana uvjetno na 12 mjeseci, novčanu kaznu od 3300 kuna i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

  Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 92 km/h na državnoj cesti DC 1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 60 km/h.