Prvi Karlovački

127. rođendan Zorin dom će proslaviti uz dvije predstave

Autor: Renata Benković

19.11.2019

Karlovac

Uz "Bajku o ribaru i ribici" i "Nuspojavus " Zorin dom slavi rođendan.

Gradsko kazalište Zorin dom iduću srijedu, 27. studenog obilježava svoj rođendan. Tim povodom za građane su pripremili prigodan program, koji se sastoji od dvije predstave. U prijepodnevnom terminu od 11 sati bit će predstava za djecu ali i odrasle „Bajka o ribaru i ribici“ koju je Hrvatsko društvo dramskih umjetnika nominiralo za Najbolju lutkarsku predstavu godine.

Iako je prvobitno na programu bila predstava „Na tragu“, nju je zamijenila nominirana predstava, pa ukoliko bude sreće i 24. studenog na svečanom proglašenju laureata, „Bajka o ribaru i ribici“ osvoji barem jednu od dvije nominacije rođendansko slavlje bit će još veselije, rekla je ravnateljica Kazališta Irena Božičević.

-A ako ste spremni ponovno vidjeti kako su likovi iz bajki završili u psihijatrijskoj ustanovi, imat ćete priliku iste večeri, dakle 27. studenog od 20 sati pogledati predstavu Karlovačke plesne reprezentacije –„Nuspojavus“, kaže plesač i jedan od četiri koreografa predstave Goran Koprenica. Ova predstava je nastala u suradnji dr. Igorom Salopekom, višedimenzionalna je u kojoj se kroz četiri plesna stila i četiri koreografije prikazuju likovi koji imaju neki oblik problema, anksioznost, narcisoidnost, manjak samopouzdanja, napadaje panike i drugog.

U predstavi Nuspojavus, kaže Koprenica prepoznat ćete sebe u pojedinim likovima, a možda i sve njih u sebi.

Božičević je najavila još neke novitete koje očekuju naše sugrađane do kraja ove godine o kojima će tek biti govora, ali jedan vrlo zanimljiv i atraktivan projekt je ipak spomenula. Radi se o tečaju klasičnih plesova, koje će voditi naši renomirani plesači i koji počinje 1. prosinca. (rb)

Foto: i.č.