Prvi Karlovački

Izložba Amelie Ambruš u Infoshopu za mlade u Haulikovoj

Autor: Ksenija Begović

15.09.2022

Kultura

KA-MATRIX organizira izložbu mlade karlovačke umjetnice Amelie Ambruš. Otvorenje izložbe je u petak 16. rujna 2022. godine, u 19 sati u prostoru Infoshopa za mlade, Haulikova 22.
Amelie Ambruš rođena 2009. godine u Karlovcu. Prvu samostalnu izložbu “Ruke” imala je 2019. godine u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić”. Svoju ljubav prema gradu Karlovcu i njegovim rijekama pretočila je u svoj rad i slike. Njezina slikovnica “Riblje putovanje u prošlost grada Karlovca” koju je napisala i ilustrirala poklon je gradu za njegov 440. rođendan. Napisala je i ilustrirala desetak slikovnica od kojih su neke također nagrađene i objavljene. Sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama poput Hrvatskog sabora kulture, Karlovački likovni susreti. Aktivni je član udruge Ulak – Karlovac. Ove godine na 8. natječaju “Slavini mladi akvarelisti” osvojila je prvo mjesto za temu i rad pod nazivom: Moj san.
Izložbu se otvara u sklopu projekta Klub za mlade MUZA i Infoshop Karlovac uz potporu Grada Karlovca i Ministarstva kulture, a moći će se razgledati do 23. rujna 2022.