Karlovac je jedan od rijetkih gradova koji točno zna datum svog postanka, svog “rođenja”, 13. 7. 1579. Svake godine na taj dan u srcu grada održava se rođendanski bal na kojem svi koji požele mogu zaplesati valcer Karlovcu u čast. Iz godine u godinu broj parova se povećava u skladu s godinama grada.

Bal je otplesan, a sad slavljeničko rođendansko ludilo uz Grašu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Je li baš točno 443 para bilo na večerašnjem rođendanskom balu u čast 443. rođendana Karlovca - nismo brojali. Prema tradiciji plesao se valcer, u točno 20:00 zaplesalo se i ove godine na Trgu bana Josipa Jelačića. I gradonačelnik Mandić i zamjenica Fočić, baš kao i predsjednik gradskog vijeća Svetić i županica Furdek-Hajdin - pridružili su se rasplesanom mnoštvu i stavili ''točku na i'' Zvjezdanom ljetu i samom rođendanskom slavlju ovog posljednjeg dana gotovo trotjedne proslave.

    Na Balu se plesalo prema točno određenim koracima bečkog valcera, a na koncertu Petra Graše na tom istom plesnom podiju na otvorenom će to ipak biti malo slobodnije. U galeriji pogledajte kako se plesalo Karlovcu u čast, a onda brzo (ako već niste na Trgu) - pjevati Grašine najveće hitove na velikom finalu rođendanske proslave našeg Karlovca!

    Foto: Fb Grada Karlovca