Prvi Karlovački

11. Riječno kino završilo večernjom projekcijom na Petrovoj gori

Autor: Marta Marinović

13.08.2021

Karlovac

Kinoklub Karlovac zahvaljuje organizacijama, pojedincima i posjetiteljima koji podržavaju organizaciju te ih poziva na 12. izdanje Riječnog kina uz Karlovačko

Posljednja projekcija ovogodišnjeg 11. izdanja Riječnog kina uz Karlovačko filmom  održana je 12. kolovoza na Petrovoj gori. Prikazan je film “Sef” španjolskog redatelja Jaumea Balaguera, a publika je uživala u napetim scenama filma u kojem protagonisti pokušavaju ukrasti legendarno blago u Centralnoj banci Španjolske.

Prije same filmske projekcije povjesničar Igor Jurilj proveo je posjetitelje po unutrašnjosti Spomenika Vojina Bakića, a nakon toga pojavio se u ulozi voditelja filmskog kviza preko mobitela te dodjelio nagrade pobjednicima. Pobjednik kviza bio je Ruben Finderle, osvojivši nagradu organizatora, Karlovačkog te Slatkovodnog akvarija Aquatike.

Riječno kino uz Karlovačko, manifestacija u organizaciji Kinokluba Karlovac, a u srpnju je osim na izvornoj lokaciji Foginovom kupalištu u Karlovcu gostovala i u Ozlju, Ogulinu, Dugoj Resi i Kamanju.

Ovogodišnje izdanje izdvaja se od ostalih po tome što je po prvi put osim gledanja filma na luftićima publika mogla pogledati film iz kajaka.

U suradnji s KaMat Adventure agencijom gledatelji su uživali u bloku kratkometražnih hrvatskih filmova na rijeci Korani kod Foginovog kupališta, a organizatori vjeruju kako će, kao i film pod kišom meteora na Petrovoj gori, i projekcija iz kajaka zaživjeti kao zaštitni znak ove manifestacije. Filmska večer u Kamanju nadovezala se i na Đir po Kupi Croatia Open Landsa te se i tom prilikom pokazalo koliko potencijala imaju rijeke naše županije uz raznovrsne programe za cjelodnevni sadržaj.

Kinoklub Karlovac se još jednom želi zahvaliti svim ostalim organizacijama i pojedincima koji pomažu u provedbi ove manifestacije te posjetiteljima koji svojim dolaskom podržavaju organizaciju te ih poziva da se pridruže i sljedeće godine na 12. izdanju.

Organizacija ove manifestacije ne bi bila moguća i bez pokrovitelja kojima se Kinoklub Karlovac i ovim putem zahvaljuje. Uz generalnog pokrovitelja Karlovačko, ove godine su to Hrvatski audiovizualni centar, Grad Karlovac, Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, Turbing d.o.o., Zaklada “Kultura nova”, Općina Kamanje, Turistička zajednica Grada Karlovca, Turistička zajednica Grada Ogulina, Turistička zajednica područja Kupa te Vodovod i kanalizacija d.o.o. Karlovac, ističu iz Kinokluba Karlovac.