Prvi Karlovački

Zamjenica župana Vesna Hajsan – Dolinar posjetila Udrugu Rajska ptica

29.11.2018

Županija

Udruga Rajska ptica organizira ovaj tjedan Dane otvorenih vrata

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Karlovačke županije “Rajska ptica” organizira od 26. do 30. studenog Dane otvorenih vrata tijekom kojih se provode različiti programi i radionice za članove udruge. Tim povodom zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar sa suradnicima, posjetila je danas prostore udruge u Ulici Vladimira Nazora. Za vrijeme posjeta na programu je bila cvjećarska radionica, a korisnicima je u izradi aranžmana pomogla zamjenica župana.

-Dvadeset godina je danas kako postoji Udruga Rajska ptica. 1998. godine na inicijativu jednog roditelja, koji je imao dijete s poteškoćama u razvoju i s intelektualnim teškoćama. Tako je udruga nastala i dvadeset godina nešto manjem od deset ljudi vodi brigu, ne samo o djeci, nego i odraslim osobama na način da dolaze više puta dnevno u domove i pomažu tim korisnicima u njihovom svakodnevnom životu. Ono što moram izreći, da li u okviru ove udruge ili nekih drugih institucijskih ili vaninstitucijskih udruga, bitno je da se svi korisnici, koji imaju teškoće, uključe u redovan život i to je ono najbitnije, da se integriraju u svakodnevni život uz pomoć ljudi, koji mogu pružiti te potpore, kazala je Vesna Hajsan-Dolinar.

Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar uputila je poziv građanima da pomognu Udruzi Rajska ptica kupnjom njihovih proizvoda sutra od 10 sati na karlovačkoj tržnici.

-Pozivam sve građane da sutra od 10 sati kupe ove prekrasne proizvode Udruge Rajska ptica, koji su doista rad ovih korisnika, od keramičke radionice, kasnije su te prekrasne tacne ukrašene s adventskim motivima, s vijencima i aranžmanima. Učinit će te dobro djelo i pomoći ovoj udruzi u funkcioniranju, istaknula je zamjenica župana.