Prvi Karlovački

Što te žulja? Tema: Odvoz otpada

04.04.2019

Vijesti

"Što te žulja?" emisija je koja sluša probleme građana i pokušava ih riješiti. Svakog utorka i četvrtka od 10:15 sati slušaj na 90,1

Vi pitate, mi tražimo odgovore u emisiji “Što te žulja?” na Prvom karlovačkom.

Pitanja:

Zašto kućanstvo od jednog člana ima kantu istu kao što ima kućanstvo od pet članova? Kakav je način obračuna odvoza miješanog komunalnog otpada ako se odvozi jednom mjesečno ili četiri puta mjesečno? Naplaćuje li Čistoća odvoz papira koji ide jednom u tri mjeseca kod nas. Kuda s kantama, odjećom starom?

Odgovori Čistoće: 

Obračunska jedinica sakupljanja miješanog komunalnog otpada za fizičke osobe u individualnom stanovanje je volumen kante za otpad (120 l, 240 l ili 360 l), ovisno o potrebi kućanstva. Za fizičke osobe u individualnom stanovanju odvoz se vrši četiri puta mjesečno odnosno jednom tjedno. Ukoliko osoba živi sama u individualnom stanovanju, odnosno u kući, može se u našoj službi za korisnike raspitati o mogućnosti popusta za samačko kućanstvo. Odvoz papira i plastike, odnosno reciklabilnog otpada se ne naplaćuje, a njihov odvoz se provodi prema planu odvoza reciklabilnog otpada. Veće plastične kante koje ne stanu u kontejner za plastiku, odnosno staru odjeću, gospođa može dovesti i besplatno odložiti u Reciklažno dvorište na Ilovcu, pod pretpostavkom da gospođa živi na području grada Karlovca jer je Reciklažno dvorište namijenjeno za građane grada Karlovca.