Prvi Karlovački

Sedam dana zatvora za vozačicu

01.04.2019

Crna kronika

Rezultati pojačanih aktivnosti policije u prometu

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici provodili su pojačani nadzor sigurnosti cestovnog prometa kojom prilikom su iz prometa isključili pet vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola te utvrdili 88 prekršaja nepropisne brzine kretanja. Ujedno, sankcionirali su 45 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te je utvrđeno 127 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,26 promila dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila u naselju bila 96 km/h.

U proteklom tjednu na području Karlovca uhvaćena je jedna osoba koja je ponavljač teških prekršaja u prometu tzv. „recidivist“.

Naime, 35-godišnja vozačica je upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a za koju je utvrđeno da je unatrag tri godine u pet slučajeva već bila pravomoćno kažnjena zbog istih prekršaja. Ona je uhićena i privedena na nadležni sud koji joj je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 7 dana.