Prvi Karlovački

Od radionice do urbanog parka Hrvatskog doma

13.05.2019

Mozaik

Urbani park bit će otvoren u svibnju 2020. godine i u njemu će se od proljeća do jeseni redovito odvijati različiti društveni sadržaji

Petodnevna radionica “Razrada projektnih ideja i upravljanje projektnim ciklusom” započela je danas u prostoru Male scene Hrvatskog doma.

Održava se u okviru projekta “Hrvatski dom u centru”, kojeg je nositelj Savez udruga KAoperativa, a partner Grad Karlovac.

Danas održavamo treću po redu radionicu u sklopu projekta koji se provodi od kraja listopada prošle godine do kraja listopada 2020. godine s konačnim rezultatom razvijenog modela upravljanja ovim prostorom i to ne samo Male scene kojom upravlja Savez udruga KA operativa, nego i budućim urbanim parkom koji u okviru ovoga projekta nastaje na zelenoj površini uz lijevo krilo zgrade Hrvatskog doma, istaknula je voditeljica projekta „Hrvatski dom u centru“, Ivana Francisković Olrom.

Naglasila je i kako će urbani park biti otvoren u svibnju 2020. godine i u njemu će se od proljeća do jeseni redovito odvijati različiti društveni sadržaji kao što su izložbe, radionice, koncerti, performansi i slično, a prostor će također biti i dnevni boravak na otvorenom.

-Svrha urbanog parka je omogućiti široj zajednici dostupnost i stvaranje društvenih sadržaja, s naglaskom na nezavisnu kulturu i zagovaranje pokretanja društveno-kulturnog centra i obnove zgrade Hrvatskog doma, kazala je Francisković Olrom.

Voditelj radionice Robert Babić iz tvrtke WYG savjetovanje rekao je kako je cilj osposobiti predstavnike udruga, Grada Karlovca i javnih ustanova u kulturi za  samostalnu izradu projektnih prijedloga koji će se financirati iz Europskih strukturnih fondova s posebnim naglaskom na projekte u kulturi i umjetnosti i to od ideje do koncepta projekta uz primjenu pristupa logičke matrice, tehnike detaljnog planiranja projekta, te će usvojiti osnove prijave projekta čime će biti zatvoren cijeli projektni ciklus.

Polaznici radionice uz predstavnike partnera i nositelja su djelatnici javnih ustanova u kulturi, te članovi i djelatnici udruga u kulturi.

Projekt vrijedan nešto manje od dva milijuna kuna s 85 posto sredstava sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. (sl)

Foto: I. Čepurkovski