Prvi Karlovački

Dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava

20.02.2019

Crna kronika

Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ .

Na području Policijske postaje Duga Resa tijekom jučerašnjeg dana građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao dvije puške, tromblonsku kumulativnu minu, sedam ručnih bombi, 6 metara detonirajućeg štapina i 153 komada raznog streljiva. Predano oružje i minsko eksplozivna sredstva su pohranjena te će biti uništena prilikom organiziranog uništavanja.

-Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Stoga  podsjećamo građane da se o dragovoljnoj predaji oružja više mogu informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192 te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje. Ujedno, podsjećamo i da se protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak ,navela je Senka Staroveški.

Uz to,  protekla 24 sata evidentirano je jedno kazneno djelo, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Karlovcu i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.