Prvi Karlovački

Alfred Freddy Krupa predstavlja Hrvatsku na izložbi “Europski majstori akvarela”

11.05.2019

Kultura

Izložba se održava od 7. svibnja do 7. lipnja u Galeriji "Vilson Kilica" u gradu Fier u Albaniji

Akademski slikar Alfred Freddy Krupa predstavlja Hrvatsku na izložbi “Europski majstori akvarela” koja se održava od 7. svibnja do 7. lipnja u Galeriji “Vilson Kilica” u gradu Fier u Albaniji. Radi se o selekciji od 28 umjetnika iz 18 država. Izložba je otvorena uz impresivan interes medija, stručne, političke i opće javnosti. Ovo je umjetniku već peti nastup u toj državi. Poznato je da dugi niz godina mediji pokazuju interes za Krupin rad i javno djelovanje, međutim od početka ove godine ta međunarodna prezentacija, kako njega osobno, tako i kroz njegovo stvaralaštvo i hrvatske umjetnosti doživljava iznimnu dinamiku. Godina je za njega počela s razgovorom za Singulart Magazine iz Pariza i objavom “Misli iz slikareva dnevnika, izbor zabilješki” na portalu Zagrebački likovni umjetnici, da bi se nastavila s prikazima razgovorima i osvrtima na 3 kontinenta, Azija, Europa i Amerika. Alfred Freddy Krupa bio je i gost međunarodnog programa Hrvatskog radija u emisiji “Globalna Hrvatska”. Konačno, američki District Artisan iz Miami-a predstavio je Krupu i njegov umjetnički doseg u jednoj dužoj analizi, a između ostaloga, istaknuto je da je Krupa jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih hrvatskih umjetnika. Treba spomenuti i da je karlovački umjetnik na poziv “Centra za klasične umjetnosti – CLATIA” iz grada Chengdu u Kini potpisao dvogodišnji ugovor kojim se ova organizacija obvezuje na predstavljanje umjetnika u toj najmnogoljudnijoj državi svijeta.

-Usprkos svih međunarodnih uspjeha još nisam primio niti jedno gradsko ili državno priznanje ili nagradu, nemam svoj atelje, a nemam niti riješeno stambeno pitanje, kazao je poznati karlovački slikar.

Krupa je dobitnik niz nagrada i priznanja u više država, a izlagao je i predstavljao se na više od 90 izložbi na 6 kontinenata. 2014. godine ITG-Zagreb objavio je monografiju s međunarodnim impressumom “Alfred Freddy Krupa”. Na stranicama WikiArta – enciklopedije vizualnih umjetnosti objavljeno je više od 450 umjetnikovih radova iz razdoblja od 1988. godine do danas. (b.o.)