Home

Članice Hrvatske udruge poslovnih žena Krug boravile u Karlovcu

Druženje organizirano u povodu obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica

24.5.2017.

Županijska gospodarska komora Karlovac organizirala je danas u Aquatici druženje u povodu Svjetskog dana poduzetnica. Gošće na ovom susretu bile su članice Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, predvođene predsjednicom Gordanom Restović i predsjednicom Županijske komore Pule Jasnom Jaklin Majetić. Druženje u Karlovcu organizirao je predsjednik Županijske gospodarske komore Karlovac Zlatko Kuzman. Gošće je na početku druženja pozdravio karlovački gradonačelnik Damir Jelić. Predsjednica Kruga Gordana Restović kazala je da su u Karlovac došle iz Zagreba, gdje je održano obilježavanje Svjetskog dana poduzetnica.

-U Zagrebu je održana svečanost u povodu Svjetskog dana poduzetnica, a održana je i dodjela nagrada uspješnim poduzetnicama u 2016. godine. Nagrađene su tri poduzetnice iz Pule, Dubrovnika i Zagreba. Ustvari, na ovaj dan obilježavamo hrabrost žena, koje su odlučile biti poduzetnice. U hrvatskom poduzetništvu dvadeset je posto žena. Naš cilj je povezivati i umrežavati žene poduzetnice, rekla je Gordana Restović.

Predsjednica Restović kazala je da su u Karlovac došle na inicijativu Zlatka Kuzmana i Damira Jelića i da je želja da ovdje dođe do osnivanja ogranka Kruga.

-Došla sam u Karlovac s dijelom Izvršnog odbora Kruga da razgovaramo s poduzetnicama i da im u otvorenom razgovoru ukažemo da uvide potrebu da se organiziraju. Imaju našu podršku i našu pomoć. Očekujem da ćemo realizirati ovu ideju i da će u Karlovcu biti osnovan ogranak Kruga, istaknula je Restović.

Druženju je prisustvovalo nekoliko uspješnih poduzetnica s područja Karlovačke županije, te ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš.