Prvi Karlovački

Zlatko Dalić komunicira najbolje, saborski zastupnici najgore

14.03.2019

Vijesti

HUOJ pozvao saborske zastupnike da porade na kvaliteti komunikacije

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić proglašen je Komunikatorom 2018. godine, a nagrada mu je predana na svečanosti 12. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), na kojoj je ocijenjeno da je u Hrvatskoj lani najgora bila komunikacija saborskih zastupnika.

Najboljom agencijom na 12. Grand PRixu HUOJ-a, održanom u srijedu navečer, proglašen je Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri, a Krešimir Macan primio je Grand PRix za doprinos struci.

Izbornik Zlatko Dalić komunicira iskreno i izravno. Svoju je momčad, ali i sve njezine navijače oduševio otvorenošću, odmjerenošću i odlučnošću. Izvrsno je komunicirao i u kriznim situacijama. Na putu do srebrnog odličja na Svjetskom nogometnom prvenstvu postao je izvrstan primjer zašto dobar lider treba biti i uspješan komunikator, rekla je predsjednica žirija 12. Grand PRixa Maja Gradišar Perotić.

Nasuprot njihove izvrsne komunikacije su zastupnici Hrvatskog sabora. Njihova komunikacija je ocijenjena kao najgora u Hrvatskoj prošle godine.

U nedostatku kvalitetnijeg i prikladnijeg sadržaja, zastupnici svih političkih opcija posežu za neprimjerenom komunikacijom, ali i različitim performansima kojima je jedini cilj kratkoročno skretanje pozornosti na sebe i hvatanje djelića medijske pažnje, kazala je Maja Gradišar Perotić te pozvala saborske zastupnike da porade na kvaliteti svoje komunikacije.

Izvor: N1

Foto: Reuters