Prvi Karlovački

Završne aktivnosti na projektu „Mladi za projekt 54+“

17.01.2019

Županija

Cilj projekta bio je približiti kulturne i umjetničke sadržaje osobama starijim od 54 godine

Završne aktivnosti u sklopu projekta „Mladi za 54+“ upriličene su danas razgledavanjem izložbe radova nastalih na likovnim radionicama, svečanom glazbenom radionicom i prigodnim druženjem uz domjenak. Radi se o projektu vrijednom od više od 224 tisuća kuna koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda a koji provodi udruga Svjetski savez mladih Hrvatska u partnerstvu s udrugom Praktikum, a provodio se šest mjeseci.

-Moramo iskreno reći da nam je pomalo i žao što je projekt trajao samo šest mjeseci, ali smo presretni da smo mogli provesti jedan takav plemeniti i lijepi projekt čiji je cilj bio približiti kulturne i umjetničke sadržaje osobama starijim od 54 godine koje su na neki način isključene iz društva, naglasila je voditeljica navedenog projekta, Anita Ruso.

Zadovoljstvo provedbom projekta izrazila je i Štefica Ljubić Mlinac, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Sveti Antun čiji korisnici su također u njega bili uključeni.

Naši korisnici bili su vrlo zadovoljni s provođenjem ovog projekta, njih 50-ak sudjelovalo je u nizu raznih aktivnosti, u likovnim i glazbenim radionicama, a danas nakon razgledavanja radova nastalih na likovnim radionicama, upriličena je i završna svečana glazbena radionica te potom i prigodni domjenak, istaknula je Ljubić Mlinac. (sl)

Foto: I. Čepurkovski