Prvi Karlovački

Vrtić “Dubovac” pobjednik 18. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Karlovačke županije

14.05.2019

Mozaik

Nastupila djeca iz devet vrtića s područja Karlovačke županije

U Sportskoj dvorani na Rakovcu danas je održan 18. olimpijski festival dječjih vrtića Karlovačke županije.

Pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije bila je Karlovačka županija. Nakon svečanog mimohoda mališana iz devet županijskih dječjih vrtića, održana je svečanost otvaranja natjecanja. Otvorenju natjecanje u ime Karlovačke županije prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za školstvo Marija Medić, koja je i otvorila natjecanje. Predsjednik Zajednice sportova Karlovačke županije Želimir Feitl, koji je istaknuo da je dobro da se djeca već u vrtićkoj dobi bave sportom.

-Ovo je viši rang od gradskog natjecanja, ovaj put nastupa 320 mališana iz devet vrtića iz cijele karlovačke županije. Djeca su se natjecala u nogometu, trčanju na 50 metara, štafeti, skoku u dalj i bacanju loptice. Vrlo pozitivno je da se djeca već u ovoj dobi bave sportom, kazao je Želimir Feitl.

Sudionici olimpijskog festivala položili su olimpijsku zakletvu, podignuta je zastava i zapaljena baklja. Po završetku natjecanja održana je svečanost podjele medalja i pehara. Nagradu za fair play dobio je Dječji vrtić Bistrac Ogulin. Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojio je vrtić Dubovac s 82 boda, drugi je bio vrtić Gaza sa 78 bodova i treći Dječji vrtić Duga Resa s 55 bodova. Pehar pobjedničkoj ekipi uručio je Željko Šančić ispred Zajednice sportova Karlovačke županije. Izvršni organizatori manifestacije bili su Zajednica sportova Karlovačke županije, Školski sportski savez Karlovačke županije i Karlovačka sportska zajednica. (b.o.)

Foto: Igor Čepurkovski