Prvi Karlovački

Vodostaji karlovačkih rijeka trenutno ne zabrinjavaju

13.05.2019

Županija

Iako stanje s vodostajima rijeka nije alarmantno, u Karlovačkoj županiji počele pripreme za obranu od poplave

Na današnjoj zajedničkoj sjednici Stožera civilne zaštite Karlovačke županije i Grada Karlovca kojoj je prisustvovao i župan Damir Jelić, analizirana je trenutna situacija vezana uz stanje obrane od poplava uz prognoze vodostaja i oborina.

Rečeno je kako se trenutno na području Karlovačke županije poduzimaju pripremne radnje obrane od poplava.

U Karlovcu su tako aktivirane interventne mjere obrane od poplava za što su angažirane komunalne tvrtke i Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca i dobrovoljna vatrogasna društva. Stožer je, kako se navodi, u kontinuiranoj komunikaciji s mjesnim odborima

U Slunju je u tijeku punjenje vreća s pijeskom i gradnja zečjih nasipa u Rastokama, u Ogulinu je stanje pod kontrolom, stigla je punilica vreća i sjednice Stožera civilne zaštite održavaju se u kontinuitetu.

Nadalje, u Josipdolu je u tijeku gradnja zečjih nasipa, a u Dugoj Resi spuštanje zapornice na Mrežnici…

Prema projekcijama Hrvatskih voda, na uzvodnom dijelu rijeka očekuje se značajni porast, a najavljene su i nove oborine iduća dva dana na sve četiri rijeke. Prema sadašnjim projekcijama, maksimalan vodostaj očekuje se tijekom sutrašnjeg dana, za Koranu 750 cm, a za Kupu 700 cm. Stanje, kako naglašavaju, nije alarmantno, a prema sadašnjem stanju problemi se očekuju u zaobalju u vidu razlijevanja rijeka. Za sada su sve prometnice otvorene za promet.

Iduća sjednica Stožera CZ je u 18 sati, a o svim daljnjim aktivnostima javnost će, kako poručuju, biti pravovremeno obaviještena. (sl)