Prvi Karlovački

Utvrđena 83 prekršaja nepropisne brzine kretanja

06.05.2019

Crna kronika

Osam vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici provodili su pojačani nadzor sigurnosti cestovnog prometa kojom prilikom su iz prometa isključili sedam vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola te utvrdili 83 prekršaja nepropisne brzine kretanja. Ujedno, sankcionirali su 17 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te je utvrđeno 85 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,67 promila dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila izvan naselja bila 152 km/h.

Također, u odnosu na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. „recidiviste“ u proteklom tjednu uhvaćene su tri takve osobe i to na području Karlovca, Duge Rese i Ogulina.

U Karlovcu je 30-godišnjak upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno iako nema položen vozački ispit. Za njega je utvrđeno da je unatrag tri godine u osam slučajeva već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja zbog čega je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 45 dana.

U Ogulinu je 44-godišnjak upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola 2,31 promila. Za njega je utvrđeno da je unatrag tri godine u tri slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja zbog čega je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 16.400 kuna uz troškove prekršajnog postupka i uporabe alkotesta u iznosu od 230 kuna te zabranu upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci.

U Dugoj Resi je 26-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola 2,25 promila te nije ulaskom na cestu koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska propustio drugo vozilo. Za njega je utvrđeno da je unatrag tri godine u tri slučaja zbog alkohola već bio pravomoćno kažnjen te je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 3.000 kuna i 15 dana zatvora.