Prvi Karlovački

U Krešimirovoj i Trpimirovoj ulici bit će izgrađeno više od 100 parkirališnih mjesta

11.04.2019

Karlovac

Radovi su vrijedni 1,4 milijuna kuna

U ulicama Gradskoj četvrti Grabrik, u ulicama kralja Petra Krešimira IV i kneza Trpimira, u tijeku su značajni infrastrukturni radovi. Danas ih je obišao zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak i gradska pročelnica Vesna Ribar  sa suradnicima.

-Nakon useljenja u zgradu davne 1986. godine, čekalo se jako dugo da upravo ovaj dio grada zaživi i dobije komunalnu infrastrukturu. Naime, Grad Karlovac je s tvrtkom Rudar iz Tounja potpisao ugovor u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna s PDV-om za izgradnju, komunalno opremanje  s parternim uređenjem i javnom rasvjetom, istaknula je pročelnica Ribar.

Tako će iza zgrade u Ulici kralja P. Krešimira IV biti izgrađeno parkiralište za osobne automobile koje će imati ukupno 70 parkirališnih mjesta od kojih će biti četiri parkirališna mjesta za invalide, a predviđena je i gradnja oborinske odvodnje, javne rasvjete, te uređenje pješačkih i zelenih površina u sklopu parkirališta.

Izgradnja parkirališta u Krešimirovoj ulici je započela, a nastavak je u  Trpimirovoj ulici gdje će pored 36 parkirališnih mjesta plus zakonom predviđenog broja mjesta za invalide, biti sagrađeni i nogostupi i biciklističke staze.

Zamjenik gradonačelnika, Ivan Mrzljak rekao je kako je ovo jedan od onih projekata kojega Gradska uprava realizira na temelju prijedloga građana.

-Moram izraziti zadovoljstvo da je Gradska uprava u proračunu za ovu godinu uspjela ostvariti da pronađe tih 1,4 milijuna kuna kako bi se realizirao ovaj projekt kojega već dugi niz godina čekamo i koji je definitivno u okviru našega plana  gradnje za ovu godinu.  Mi te planove gradnje radimo na temelju prijedloga naših građana, od mjesnih odbora i gradskih četvrti, nastojimo ih uvažiti i po prioritetima realizirati vodeći računa o uravnoteženoj gradnji na čitavom području grada i podizanju ukupnog standarda stanovanja naših građana, istaknuo je Mrzljak.

Cjeloviti projekt trebao bi biti realiziran u razdoblju od pet mjeseci. (sl)

Foto: I. Čepurkovski