Prvi Karlovački

U Galeriji “Leptir” u Osnovnoj školi Braća Seljan otvorena je izložba 21. LIK

11.03.2019

Mozaik

Izložba likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola Karlovačke županije

U Galeriji “Leptir” u Osnovnoj školi Braća Seljan danas je otvorena izložba 21. LIK izložba likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola Karlovačke županije prijavljenih na Županijsko natjecanje. Učenici Osnovne škole Braća Seljan izveli su prigodni program, a sve goste i uzvanike pozdravila je ravnateljica škole Jasmina Budinski. Otvorenju izložbe prisustvovale su pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila Ljubenko i pročelnica Upravnog odjela za školstvo Marija Medić, koja je i otvorila izložbu. Izložbu je predstavila ravnateljica Osnovne škole Braća Seljan Jasmina Budinski.

-Već se 21. godinu okupljamo u Galeriji “Leptir” Osnovne škole Braća Seljan na likovnom susretu. Na ovogodišnjem Županijskom natjecanju sudjelovale su 34 škole, 31 osnovna i tri srednje škole. Ovdje u našoj školi izloženo je 129 radova, koji se mogu razgledati u mjesec dana, rekla je ravnateljica Jasmina Budinski.

Ovogodišnja tema LIK-a je ekologija. Povjerenstvo za provedbu 21. Županijskog LIK-a odabralo je radove koji će predstavljati Karlovačku županiju na državnom natjecanju. Kod osnovnih škola autori radova su Noa Jardas iz Osnovne škole Dubovac, Loris Rožman iz Osnovne škole Braća Seljan i Niko Pavlić iz Osnovne škole Grabrik. Kod srednjih škola Karlovačku županiju predstavljat će Frano Jakšić iz Gimnazije Karlovac, Petra Krajačić iz Srednje škole Duga Resa i Danijel Kovačić iz Gimnazije Bernardina Frankopana iz Ogulina.