Prvi Karlovački

Tradicionalni godišnji skup predstavnika suvlasnika stanara

28.11.2018

Karlovac

Fočić: Cilj ovakvih okupljanja je međusobno razumijevanje, poboljšanje komunikacije kao i informiranje predstavnika suvlasnika

Tvrtka Inkasator večeras je organizirala tradicionalni godišnji skup predstavnika suvlasnika stanara na kojem su informirani o nekim novinama u pružanju javnih usluga tvrtki Vodovod i kanalizacija i Čistoća te o obvezama iz  Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka . Skupu su prisustvovali  karlovački gradonačelnik Damir Mandić, gradska pročelnica Hermina Komanac te direktori Vodovoda i kanalizacije Nikola Rogoz i Čistoće Tomislav Polić.

Cilj ovakvih okupljanja je, prije svega, međusobno razumijevanje, poboljšanje komunikacije kao i informiranje predstavnika suvlasnika o svim akutalnim i budućim temama  koje bi nas mogle susresti i s kojima se moramo nositi u budućem razdoblju. Smatramo da je ovo jedan koristan način druženja te se nadam da ćemo nastaviti s ovakvim susretima i ubuduće na obostrano zadovoljstvo, izjavila je prije početka skupa direktorica Inkasatora Ivana Fočić.

Inkasator je najveći upravitelj na području grada Karlovca i ukupno upravlja sa 657 ulaza, a u idućem razdoblju planiraju zadržati postojeći broj korisnika, kao i privući  neke nove.

Tvrtka Inkasator mora surađivati s predstavnicima stanara, ali im mora biti i servis te konstantno na usluzi, kaže gradonačelnik Damir Mandić i dodaje da predstavnici  stanara  moraju imati sve informacije vezane  kako uz rad same tvrtke, tako i uz rad  gradske uprave.

Mislim da smo u 2018., a jedan dio će se pokazati i u 2019. godini, odradili nekoliko dobrih projekata. Istaknut ću onaj vezan uz ugradnju vodomjera u stanove i tu je od 56 ulaza, realiziran 31, što je jako velika brojka. Vjerujem da će dio njih biti odrađne iduće godine. Na skupu smo otvorili i temu novog sustava gospodarenja otpadom koji donosi potpuno novi način funkcioniranja tvrtke Čistoća koja mora u potpunosi promijeniti način i svhu svog postojanja, izjavio je gradonačelnik.

Napomenuo je da je Grad Karlovac prošao na natječaju za sufinanciranje iz EU fondova, vezano uz edukativne aktivnosti o novom sustavu gospodarenja otpadom čije će provođenje započeti sljedeće godine. Izdvojio je još jednu bitnu stvar.

U urbanom dijelu grada navike življenja su drukčije te moramo pronaći neke nove kanale komuniciranja i informiranja, ne samo što se tiče tvrtke Inkasator, nego i svih gradskih tvrtki čije usluge naši građani koriste.