Prvi Karlovački

Svoju vjeru svjedočio je proslavljeni hrvatski sportaš boksač Damir Škaro

03.06.2019

Karlovac

Misa za sportaše održana u punoj crkvi Presvetog Srca Isusova

Odjel za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije organizirao je u župi Presvetog Srca Isusova u Novom centru svetu misu zahvalnicu za sportaše grada Karlovca i sportaše s invaliditetom Zagrebačke nadbiskupije. Sveta misa za sportaše održana je po deveti put. Odaziv sportaša bio je velik pa je crkva bila puna. Misu za sportaše predvodio je pomoćni biskup zagrebački monsinjor Ivan Šaško u koncelebraciji s karlovačkim dekanom i župnikom župe Presvetog Srca Isusova Draženom Karačićem i drugim župnicima iz karlovačkog dekanata. Svoju vjeru svjedočio je proslavljeni hrvatski sportaš, boksač Damir Škaro.

-Počeo sam se baviti nogometom, a onda sam prešao na boks, to je bio radnički sport, bilo je jeftino baviti se boksom. Nikada nisam izgubio vjeru u Boga. U bivšoj državi imao sam problema jer sam se križao prije borbe, kasnije sam to činio u svlačionici. Nakon sportske karijere, školovao sam se i došao do titule doktora znanosti. Napisao sam četiri knjige, sada pišem petu, rekao je, između ostalog, Damir Škaro.

Povjerenik za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije trajni đakon Marijan Spehnjak kazao je da je ove godine ova tradicionalna manifestacija bila nešto drugačija, nego proteklih godina.

-Ove godine imali smo svjedočenje jednog sportaša, našeg proslavljenog boksača Damira Škare. Trebala je svjedočiti svoju vjeru naša vrhunska atletičarka Blanka Vlašić, ali je bolesna. Liječnički konzilij je odlučio da bi put od Splita do Karlovca bio prenaporan za nju. Damir Škaro svjedočio je svoju vjeru. Pokazao je i potvrdio na poseban način onu sintagmu da ako vjeruješ u nešto da možeš i ne vjeruješ da nešto možeš, da si u oba slučaja u pravu. Sport je jedna metafora života, to smo danas čuli, rekao je Spehnjak.

Trajni đakon Marijan Spehnjak kazao je da će napraviti analizu ovogodišnje mise za sportaše i onda donijeti odluku u kojem će obliku biti iduće godine.

-Još je rano govoriti o idućoj godini, moramo se oporaviti od ovog događaja i napraviti analizu. Poslije ćemo sigurno naći neko rješenje. Ovo je grad sporta, ovo je grad sportaša i neće nam biti teško naći neku novu situaciju da je predstavimo, istaknuo je trajni đakon Marijan Spehnjak. (b.o.)

Foto: Igor Čepurkovski