Prvi Karlovački

Svečanost podjele uvjerenja za nove stručne vodiče Aquatike

27.03.2019

Županija

Aquatika ima čak 27 novih stručnih vodiča

Svečanost podjele uvjerenja za 27 novih stručnih vodiča Aquatike upriličena je u srijedu u toj ustanovi.

Kako je istaknula Ivana Kaleb Vuletić, voditeljica službe za marketing u toj ustanovi, u veljači je bio organiziran javni poziv za sve zainteresirane koji žele postati stručni vodiči za akvarijsku izložbu na koji se javilo 50 kandidata. Potom je održana edukacija svih kandidata u trajanju od pet radnih dana tijekom koje je svakodnevno bilo nekoliko predavanja uz obilaske akvarija i akvarijske tehnologije koja su držali zaposlenici Aquatike. Nakon obaveznih predavanja, na pismeni ispit pravo izlaska ostvarilo je 30 kandidata, od kojih je čak 27 prošlo pismeni i nakon toga usmeni dio sa oglednim vođenjem kroz akvarij.

-Kandidati su vrlo ozbiljno i predano pristupili edukaciji, kao i sami zaposlenici kako bi im što više približili dotičnu materiju. Ujedno su svi kandidati tijekom tri tjedna imali besplatan ulaz u akvarij i mogućnost slušanja stručnih vođenja naših internih vodiča u edukacijske svrhe. Edukacija je ostvarila odlične rezultate i ponosni smo na novi broj vodiča s kojima sada raspolažemo, naglasila je Kaleb Vuletić.

Jedna od novih stručnih vodiča, Biserka Ćurčija, inače profesorica biologije i kemije u OŠ Dubovac izjavila je kako je ova edukacija za nju bila jedan novi izazov i kako je njome oduševljena.

-Polaznici će imati mogućnost proširiti promidžbu naše županije jer će svatko na svoj način reći nešto novo i nešto više najprije o Javnoj ustanovi Aquatici, a onda i o samom  gradu i Karlovačkoj županiji i smatram da se stvarno imamo čime ponositi, istaknula je Ćurčija. Naglasila je i kako je oduševljena što je imala prilike usvojiti neka nova znanja i vještine i koje će vjeruje dalje nastaviti razvijati, od samog javnog nastupa, vođenja i ophođenja s grupom, načina na koji akvarij prezentirati, akvarijskog bontona i slično. (sl)

Foto: S. Laić