Prvi Karlovački

Srećko Šestan novi intendant HNK Split

03.12.2018

Vijesti

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta Split na današnjoj je 15. sjednici za intendanta HNK Split izabralo sadašnjeg ravnatelja Gradskog kazališta Zorin dom, Srećka Šestana. Odluka je donesena jednoglasno nakon razgovora s kandidatima. Na natječaj se javilo četvero kandidata, jedna je prijava bila nepotpuna te nije uzeta u razmatranje.

Ravnatelj karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom izabran je za intendanta HNK Split, no tu odluku još treba potvrditi splitsko Gradsko vijeće. Obrazloženje Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta Split prenosimo u cijelosti.

Iz priložene natječajne dokumentacije razvidno je kako Srećko Šestan ima impresivnu upravljačku kazališnu karijeru. U njegovom dugogodišnjem umjetničko-upravljačkom djelovanju spajaju se poznavanje kazališta iznutra i snalaženje unutar nacionalnih kulturnih politika u čijim kreiranjima je dugo vremena i sam sudjelovao, a aktivno sudjeluje i danas. S tim kvalifikacijama poznavanja svih segmenata kazališnog života na lokalnoj i nacionalnoj razini, smatramo da u sinergiji sa svim dionicima, ne samo kazališnog, već i općenito kulturnoga života grada Splita, a posebno s osnivačem splitskog HNK, Gradom Splitom, odnosno Gradskim vijećem i Upravom Grada Splita, može osigurati u budućnosti organizacijsku preobrazbu i umjetnički polet i razvoj HNK Split. Njegovo je iznimno iskustvo jamstvo da će znati upravljati ljudskim resursima i unaprijediti kulturu marketinškog poslovanja uz zadržavanje u zadanim financijskim okvirima.

S obzirom na zavidne rezultate Srećka Šestana, za pretpostaviti je da odlazi u Split, a tko će doći na njegovo mjesto pokazat će vrijeme.

(dalmacijadanas.hr)