Prvi Karlovački

Slijepa osoba Mirsad Bećirović na vrhu Kleka

12.05.2019

Mozaik

Usponom na Klek završila planinarska škola Planinarskog društva "Karlovac"

U sklopu planinarske škole u organizaciji Planinarskog društva “Karlovac” u subotu je odrađen uspon na Klek, kolijevku hrvatskog planinarstva, kao završni izlet terenske nastave. Polaznicima planinarske škole pridružili su se članovi Udruge slijepih USKA predsjednik Mirsad Bećirović i tajnica udruge Romija Radočaj Naglić. Podsjetimo da je Mirsad prošle godine, uz svoje kolege i kolegice, također slijepe i slabovidne osobe, završio planinarsku školu, koju je vodio predsjednik Planinarskog društva “Karlovac” Mladen Kuka, a koja je bila prva takva organizirana za slijepe i slabovidne osobe u povijesti hrvatskog planinarstva.

Mirsad Bećirović odradio je uspon na Klek, uz stručnu pomoć Mladena Kuke i Marijana Pavlovića, a i ostalih članova društva i polaznika škole. Time je Bećirović ušao u povijest karlovačkog planinarstva, kao prva slijepa osoba na vrhu Kleka visok 1.182 metra.

-Danas sam ispunio obećanje svom dragom prijatelju i suradniku, koje sam mu dao, da ću ga dovesti na vrh Kleka kao prvu slijepu osobu u povijesti karlovačkog planinarstva. Sretan sam zbog Mirsadovog poduhvata, a nadasve uspjeha, gdje je doista pokazao veliku hrabrost te kako se pomiču granice čovjekovih sposobnosti. Ovime smo zajedno pokazali da možemo raditi i teže uspone, koje planiramo u skoroj budućnosti. Hvala svima koji su nas podržali u ovom poduhvatu, kazao je voditelj škole i organizator ovog pothvata Mladen Kuka. (b.o.)